مبتکر اندیشان: تولیدکننده و عرضه کننده نهاده های کشاورزی

اسید استیک

کشور سازنده: ایران

بسته بندی: گالن 30 و 60 کیلویی

درصد خلوص: 99

توضیحات

یک اسید آلی که در بیشتر بافت های گیاهی و جانوری به مقدار کم یافت می شود و یکی از ساده ترین کربوکسیلیک اسید ها است، اسید استیک (acetic  acid) نام دارد. از این ماده به عنوان معرف واکنش های شیمیایی و در صنایع غذایی برای رسوب زدایی و تنظیم اسیدیته استفاده می کنند.

فرمول ساختاری اسید استیک

در این مقاله، به بررسی روش تهیه این ماده رایج، سایر کاربردهای آن، تفاوت این اسید با گلاسیال و مواردی که هنگام کار با این ترکیب آلی باید در نظر داشته باشید می پردازیم.

فروش اسید استیک

برای اطلاع از قیمت و خرید اسید استیک مرغوب با درصد خلوص 99 درصد با کارشناسان شرکت مبتکر اندیشان تماس حاصل نمایید تا در کوتاهترین زمان سفارش شما ثبت و ارسال شود.

اسید استیک چیست

استیک اسید (CH3COOH) مایع یا کریستال بی رنگی با بوی تند است که عمدتا از گاز طبیعی بدست می آید. بسیاری از مردم این اسید را تحت عنوان سرکه می شناسند که از انحلال 4 الی 6 درصد اسید استیک در آب تهیه می شود.

اسید استیک

در سال 1999 تقاضای جهانی خرید استیک اسید به 6.4 میلیون تن رسید.

خواص فیزیکی و شیمیایی

فرمول شیمیایی CH3COOH
وزن مولکولی 60.1 g/mol
نقطه ذوب 16.2 °C
نقطه جوش 117-118 °C
دانسیته 1.049 g/mL
نقطه اشتعال 104 °F

تولید اسید استیک

امروزه مقادیر زیادی از این ماده توسط واکنش کربونیلاسیون متانول تولید می شود. متانول از گاز طبیعی، یک ماده خام سوخت فسیلی، سنتز می شود و گاز کربن دی اکسید ارزان قیمت و تجدید پذیر است.

روش تولید اسید استیک

در شکل بالا مکانیسم واکنش تهیه اسید استیک از متانول، کربن دی اکسید و آب شرح داده شده است.

کاربردهای اسید استیک

از این ماده به طور گسترده در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد که در ادامه آنها را بررسی خواهیم کرد.

آزمایشگاه ها

در آزمایشگاه های شیمیایی و بیوشیمیایی از استیک اسید به عنوان معرفی برای آزمایش هایی مانند تعیین کلرید وینیل، اسید اوریک در ادرار، بخارات آنیلین و جداسازی گازها استفاده می شود.

کشاورزی

در فرمولاسیون علف کش ها، از این کربوکسیلیک اسید برای کنترل رشد علف های هرز در میوه ها، سبزیجات، گیاهان و چمن ها استفاده می شود.

مواد شوینده

استیک اسید در صنعت مواد شوینده نیز مورد استفاده قرار می گیرد. این تمیز کننده طبیعی می تواند رسوب آب سخت را از ظروف شیشه ای و لکه ها را از سینک ظرفشویی را از بین ببرد و کدر شدن ظروفی از جنس برنج و مس را برطرف کند.

صنایع غذایی

این اسید در صنایع غذایی به عنوان طعم دهنده کاربرد دارد.

 سایر کاربردها:

این ماده در صنایع تولید رنگ، نساجی، کاغذ و دارو بسیار حائز اهمیت و پرکاربرد است.

اسید استیک گلاسیال

طی قرن ها دانشمندان فکر می کردند این اسید و گلاسیال دو ماده متفاوت هستند اما در واقع به اسید استیک خالص و بدون آب که در دمای کمتر از 16.7 درجه سانتیگراد کریستال های یخ مانند را تشکیل می دهد گلاسیال می گویند. دانسیته این ماده در دمای اتاق 1.05 گرم بر میلی لیتر است.  گلاسیان به طور طبیعی وجود ندارد و از آن برای تولید اسید ترفتالیک، پروپیلن ترفتالات، آنیلین و… استفاده می شود. این ترکیب شیمیایی بسیار خورنده است و در صورت تماس با پوست و چشم میتواند باعث بروز آسیب جدی شود.

MSDS و اطلاعات ایمنی

محفظه حاوی اسید استیک را در محلی نگهداری کنید که خنک باشد و تهویه مناسبی داشته باشد. ترکیب بخار این ترکیب با آب می تواند باعث انفجار شود. این ماده با اسید کرومیک، نیترات آمونیوم، پراکسید سدیم، اسید نیتریک، تری کلرید فسفر و سایر عوامل اکسید کننده سازگار نیست و در صورت تماس با این ترکیبات خطر انفجار و آتش سوزی دارد.

  • در صورتی که استیک اسید در معرض حرارت قرار بگیرد، به گازهای سمی مانند دی اکسید کربن و مونوکسید کربن تجزیه می شود. این اسید در غلظت های بالا می تواند بسیار خورنده باشد.
  • هنگام کار با این اسید از لباس و تجهیزات ایمنی استفاده کنید.
  • اگر فرد بر اثر کار با اسید استیک بیهوش شد، او را گرم نگه دارید و به پهلو بخوابانید تا بر اثر تهوع دچار خفگی نشود. فورا با اورژانس تماس بگیرید.
  • در صورت برخورد این ماده با غلظت بالا با چشم خطر از دست دادن بینایی وجود دارد بنابراین، فورا پلک های خود را از هم باز کرده و حداقل 15 دقیقه چشمان خود را با مقدار زیادی آب بشویید.
  • برخورد این اسید با پوست خطر سوختگی شدید را در پی دارد. در صورت تماس، بلافاصله لباس های آلوده را خارج کنید و حداقل 15 دقیقه محل تماس را با آب فراوان بشویید. اگر پوست دچار آسیب دیدگی نشد می توانید از آب و صابون برای شستن محل آلودگی استفاده کنید، اما در صورت آسیب دیدن پوست محل را فقط با آب بشویید.

در صورت تنفس بخارات این اسید فورا محل را ترک کرده و به هوای آزاد بروید و با اورژانس تماس بگیرید و اگر فردی بر اثر بلع این ترکیب دچار مسمومیت شد به هیچ عنوان او را مجبور به تهوع یا نوشیدن شیر نکنید. چنین بار دهان فرد آلوده را با آب فراوان بشویید و به پزشک مراجعه کنید.

جمع بندی

اسید استیک که در حالت رقیق به عنوان سرکه شناخته می شود یک ماده اولیه رایج در آزمایشگاه های شیمیایی است. این اسید از واکنش متانول، کربن دی اکسید و هیدروژن تهیه می شود و کاربرد های بسیاری در پزشکی، کشاورزی، مواد شوینده، صنعت عکاسی، نساجی و صنایع غذایی دارد. وقتی این اسید به صورت خالص و بدون آب تهیه شود به آن گلاسیال می گویند که به طور طبیعی وجود ندارد و در آزمایشگاه تولید می شود. گلاسیان خاصیت خورندگی بسیاری دارد و حین کار با این ماده باید به موارد ایمنی توجه بسیاری داشت. این اسید آلی با ترکیباتی همچون اسید کرومیک، نیترات آمونیوم و غیره سازگاری ندارد و تماس با این ترکیبات می تواند باعث آتش سوزی و انفجار شود. توجه داشته باشید که محفظه حاوی آن باید در محلی خنک با تهویه مناسب قرار بگیرد.

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “اسید استیک”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی محصولات

درباره ما

شرکت مبتکر اندیشان صنعت پیشرو در سال 1401 با هدف تولید نهاده های کشاورزی با بکارگیری نیروهای متخصص در این بخش شروع به فعالیت نموده است

مجوز ها