مبتکر اندیشان: تولیدکننده و عرضه کننده نهاده های کشاورزی

نرمال بوتانول

کشور سازنده: ایران

بسته بندی: بشکه 165 کیلویی 

درصد خلوص: 99%

دسته بندی:

توضیحات

نرمال بوتانول یک الکل چهار کربنه و راست زنجیر است. این مایع شفاف و بی رنگ به عنوان حلال مورد استفاده قرار می گیرد، چون بسیاری از ترکیبات آلی در آن انحلال پذیر هستند. این الکل به عنوان سوخت زیستی، ماده خام واکنش ها و در پلاستی سایزر کاربرد دارد و تحت عنوان های بوتیل الکل، nبوتانول و 1بوتانول نیز شناخته می شود. در این مقاله به بررسی خصوصیات شیمیایی و فیزیکی، روش تهیه، بررسی کاربردها، بازار جهانی خرید و نکات ایمنی که باید هنگام کار با این ماده در نظر داشته باشید می پردازیم.

فروش نرمال بوتانول

برای ثبت سفارش و استعلام قیمت نرمال بوتانول کافیست با کارشناسان شرکت مبتکر اندیشان تماس حاصل نمایید و سفارش خود را ثبت کنید تا محصول با بهترین کیفیت و مناسب ترین قیمت در اختیار شما قرار گیرد.

خصوصیت های شیمیایی و فیزیکی

ساختار ساختار شیمیایی نرمال بوتانول
فرمول شیمیایی C4H10O
وزن مولکولی

74.12 g/mol

نقطه ذوب

-90 °C

نقطه جوش

116-118 °C

نقطه اشتعال

95 °F

دانسیته

0.81 g/mL

سایر نام ها 1 – بوتانول، بوتانول، nبوتانول، بوتیل الکل

روش تهیه

در گذشته برای تهیه بوتانول از سیب زمینی، جو یا شکر به عنوان ماده خام استفاده می کردند و فرایند تخمیر هیدرولیز را انجام می دادند. محصول فرایند تخمیر شامل 54.8% تا 58.5% بوتانول، 30.9% تا 33.7% استون و 7.8% تا 14.2% اتانول بود.

واکنش تهیه نرمال بوتانول

اکنون یکی از روش های تهیه نرمال بوتانول یا 1 – بوتانول با استفاده از اتانول و طی واکنش تراکم آلدولی است. در این واکنش اتانول را با استالدهید (که از هیدروژن زدایی اتانول بدست می آید) ترکیب می کنیم تا 2-بوتنول تشکیل شود. سپس، با دادن هیدروژن به آن 1- بوتانول را تشکیل می دهیم. در این میان CaC2 نقش مهمی در کاتالیز کردن فرایند دارد.

کاربردها

سوخت زیستی

طی سال های گذشته سوخت زیستی مورد استفاده توسط دانشمندان و در صنایع مختلف اتانول بود. اما با توجه به مزایایی که الکل راست زنجیر بوتانول، نسبت به اتانول دارد به نظر می رسد در آینده نرمال بوتانول به عنوان سوخت زیستی مورد توجه قرار بگیرد، این مزایا شامل:

  • محتوای انرژی بیشتر (هر چه تعداد کربن ها بیشتر باشند، ترکیب شیمیایی حاوی انرژی بیشتری است.)
  • فراریت کمتر
  • عدم جذب سریع رطوبت
  • نقطه جوش بالاتر (مدت زمان بیشتری طول می کشد تا در موتور ماشین بسوزد.)

حلال

نرمال بوتانول در تهیه مواد شوینده، روغن ترمز، رنگ، جوهر چاپ و لوازم آرایش به عنوان حلال مورد استفاده قرار می گیرد.

طعم دهنده غذا

از این ماده شیمیایی برای دادن طعم پنیر، موز و کره به مواد غذایی استفاده می کنند. در شکلات ها به میزان 34mg/kg، در غذاهای پخته شده غذاهای پخته شده 32mg/kg، در نوشیدنی های غیر الکلی 12mg/kg و در نوشیدنی های خنک 7mg/kg از این ماده استفاده می شود.

تهیه پلاستی سایزر

همچنین برای تهیه پلاستی سایزر های نرمال بوتانول از فتالیک اسید، آلیفاتیک دی کربوکسیلیک اسید و فسفریک اسید به کار می رود.

ماده خام

می توان در سنتز های آلی از این الکل به عنوان ماده خامی برای تهیه بوتیرآلدهید، بوتریک اسید، بوتیل آمین و بوتیل لاکتات استفاده کرد.

MSDS و اطلاعات ایمنی

محفظه حاوی نرمال بوتانول را در محلی خشک و با تهویه مناسب قرار دهید. این ماده شیمیایی قابل اشعال است و نباید در معرض گرما یا جرقه قرار بگیرد. علاوه بر خطر اتش سوزی باید توجه داشته باشید که 1-بوتانول با انواع پلاستیک ها ناسازگاری دارد. هنگام کار با این الکل حتما از تجهیزات ایمنی استفاده کنید.

  • در صورت تنفس بخار نرمال بوتانول ممکن است احساس گیجی پیدا کنید بنابراین، فورا به محلی بروید که هوای تازه در آن جریان داشته باشد.
  • در صورت تماس این ماده با پوست، امکان بروز حساسیت پوستی وجود دارد. لباس آلوده را در بیاورید و محل آلودگی را با آب فراوان بشویید.
  • در صورت تماس با چشم، احتمال بروز حساسیت وجود دارد. چشمان خود را با آب فراوان بشویید و اگر لنز دارید آن را در بیاورید.
  • در صورت بلعیدن نرمال بوتانول امکان بروز سردرد، احساس گیجی و حالت تهوع وجود دارد. بنابراین، تا دو لیوان آب بنوشید و در تمامی موارد فوق با پزشک مشورت کنید.

مسمویت با این بوتانول الکل، چشم، پوست، دستگاه عصبی مرکزی و دستگاه تنفس را هدف قرار می دهد. اگر پوست شما مکررا با این ماده تماس پیدا کند، آماس پوستی ایجاد می شود. این ماده می تواند به عصب شنوایی آسیب بزند و حتی در مواردی باعث از دست دادن شنوایی شود.

بازار جهانی

با توجه به کاربرد نرمال بوتانول به عنوان حلال و در فرمولاسیون بسیاری از محصولات، این ماده شیمیایی در صنایع متنوعی مورد استفاده قرار می گیرد. به نظر میرسد تقاضاها برای این ماده در صنعت ساختمان سازی رو به افزایش باشد.

بازار جهانی نرمال بوتانول

کاربرد نرمال بوتانول در بوتیل کربوکسیلات افزایش داشته است. بوتیل اکریلات نوعی از بوتیل کربوکسیلات است که در صنعت چسب و پوشش مورد استفاده قرار می گیرد. این ماده در PSA برای دمای تبدیل شیشه ای به کار می رود که باعث ایجاد مقاومت نسبت به به آب می شود.

بوتیل استات نیز نوعی از بوتیل کربوکسیلات است که به علت مقاومت بالا نسبت به دما در بسیاری از صنایع از جمله، پلاستیک و نساجی مورد استفاده قرار می گیرد.

از این ماده برای پوشش فلزات، پوشش چوب و در سیستم جلوگیری از نفوذ آب استفاده می شود، بنابراین به نظر می رسد بازار آن ها نقش قابل توجهی در افزایش فروش 1-بوتانول داشته باشد.

مناطق تولید کننده نرمال بوتانول عبارتند از:

  • آمریکای شمالی (ایالات متحده، کانادا و مکزیک)
  • اروپا (آلمان، فرانسه، بریتانیا، هلند، سوئیس، بلژیک، روسیه، ایتالیا، اسپانیا، ترکیه و…)
  • آسیا (چین، ژاپن، هند، کره جنوبی، سنگاپور، مالزی، استرالیا، تایلند، اندونزی، فیلیپین و…)
  • خاورمیانه و آفریقا (عربستان سعودی، امارات متحده عربی، اسرائیل، مصرف آفریقای شمالی و… )
  • آمریکای جنوبی (برزیل، آرژانتین و…)

آمریکای جنوبی بخش بزرگی از بازار را در دست دارد. به نظر می رسد طی سال های آینده به دلیل افزایش مصرف نرمال بوتانول در صنعت ساختمان سازی در آسیا، این منطقه نیز نقش قابل توجهی در بازار جهانی پیدا کند.

جمع بندی

نرمال بوتانول که تحت عنوان 1-بوتانول نیز شناخته می شود، الکل بی رنگی است که در صنایع مختلف شیمیایی به عنوان حلال، برای طعم دهندگی غذا، تهیه پلاستی سایزر و همچنین به عنوان ماده خام مورد استفاده قرار می گیرد. این الکل بسیار اشتعال پذیر است و محفظه حاوی آن نباید در معرض جرقه یا آتش قرار داشته باشد. مسمومیت با این ماده می تواند چشم، پوست، دستگاه عصبی مرکزی و دستگاه تنفسی را تحت تاثیر قرار بدهد. به نظر می رسد با توجه به افزایش تقاضای جهانی برای خرید این ماده، بازار آن تا سال 2029 رشد پیدا کند و آسیا بخش گسترده ای از این بازار را در دست بگیرد.

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “نرمال بوتانول”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی محصولات

درباره ما

شرکت مبتکر اندیشان صنعت پیشرو در سال 1401 با هدف تولید نهاده های کشاورزی با بکارگیری نیروهای متخصص در این بخش شروع به فعالیت نموده است

مجوز ها