مبتکر اندیشان: تولیدکننده و عرضه کننده نهاده های کشاورزی

سیانور پتاسیم

کشور تولید کننده: هند/ چین

بسته بندی: کیسه 50 کیلویی

درصد خلوص: 99%

توضیحات

سیانور پتاسیم (Potassium Cyanide) با فرمول شیمیایی KCN تحت عنوان پتاسیم سیانید نیز شناخته می شود. این ماده بسیار سمی است و جذب شدن آن از طریق پوست واکنش های متابولیک بدن را مختل می کند. پتاسیم سیانور به طور گسترده در استخراج طلا و نقره کاربرد دارد.

محفظه حاوی پتاسیم سیانید

در این مقاله به شرح خصوصیات و کاربرد های این ماده می پردازیم و خطرات آن را بررسی می کنیم.

خرید پتاسیم سیانید

برای ثبت سفارش و استعلام قیمت سیانور پتاسیم کافیست با کارشناسان شرکت مبتکر اندیشان تماس حاصل نمایید و سفارش خود را ثبت کنید تا محصول با بهترین کیفیت و مناسب ترین قیمت در اختیار شما قرار گیرد.

خصوصیات شیمیایی و فیزیکی

سیانور پتاسیم یک ماده کریستال سفید رنگ با بوی ملایم بادام تلخ است.

ساختار ساختار سیانور پتاسیم
فرمول شیمیایی KCN
جرم مولی 65.12  g/mol
چگالی 1.52  g/cm3
نقطه جوش 1,625 °C
نقطه ذوب 634.5 °C

این ماده غیر قابل احتراق است و در آب و اتانول حل می کند.

روش تهیه سیانید پتاسیم

در گذشته، این ماده از تجزیه ی فروسیانید پتاسیم تولید می شد.

امروزه می توان آن را از واکنش هیدروژن سیانید (HCN) با پتاسیم هیدروکسید (KOH) تهیه کرد. 

HCN + KOH     →        KCN + H2O

یکی دیگر از روش های تولید این ماده، واکنش فرمالدئید و پتاسیم هیدرکسید است.

HCONH2 + KOH     →      KCN + 2H2O

هر سال حدود پنج هزار تن از این ماده تولید می شود. 

کاربرد سیانور پتاسیم

این ماده در استخراج طلا، آبکاری و آزمایشگاه های شیمی تجزیه مورد استفاده قرار می گیرد که در این قسمت به شرح آن می پردازیم.

استخراج طلا با سیانور پتاسیم

KCN در فرایند استخراج طلا و نقره از سنگ معدن کاربرد دارد. سیانید اغلب به عنوان یک عامل کاهنده در شناورسازی سنگ معدن های حاوی سولفید فلزات (مانند آهن و مس) به کار می رود.

استخراج طلا با سیانور پتاسیم

این ماده می تواند به طور گزینش پذیری طلا و نقره موجود در سنگ معدن را در خود حل کند و در بازیافت این فلزات نیز نقش دارد.

آبکاری

آبکاری کادمیوم در حمام سیانید حاوی مخلوطی از اکسید کادمیوم و سدیم سیانور برای تولید Na2Cd(CN)4 انجام می شود.

آزمایشگاه

سیانور پتاسیم به عنوان یک واکنشگر در آزمایشگاه شیمی تجزیه مورد استفاده قرار می گیرد و به طور گسترده در تهیه اسیدهای کربوکسیلیک و نیتریل ها کاربرد دارد.

عکاسی

این ماده در فرایند پوشاندن صفحه شیشه با کلودیون در عکاسی به کار می رود.

MSDS و اطلاعات ایمنی

محفظه حاوی سیانور پتاسیم را در محیطی خشک، خنک و با تهویه مناسب قرار دهید و در صورت بروز هرگونه مشکل علاوه بر تماس با فوریت های پزشکی، به نکات زیر توجه داشته باشید:

  • چشم: تماس سیانور پتاسیم با چشم می تواند باعث درد، قرمزی و حساسیت شود. بنابراین، در صورت بروز چنین مسئله حداقل به مدت 15 دقیقه چشمان خود را با آب فراوان بشویید.
  • پوست: جذب این ماده از طریق پوست ممکن است باعث حساسیت و سوختگی شود و حتی خطر مرگ را در پی داشته باشد. بنابراین، در صورت بروز این مشکل حداقل به مدت 15 دقیقه محل تماس را با آب فراوان بشویید. (توجه داشته باشید که امکان جذب گاز HCN از طریق پوست نیز وجود دارد.) 
  • استنشاق: استنشاق غلظت های بالای این ماده می تواند بر سیستم عصبی مرکزی تاثیر بگذارد و باعث حالت تهوع، سردرد، سرگیجه، بی‌هوشی و کما شود. در این صورت احتمال ابتلا به سیانوز (هنگامی که پوست به دلیل کمبود اکسیژن به رنگ آبی تغییر می کند) نیز وجود دارد. در صورت بروز این مشکل فورا فرد را به محلی ببرید که هوای تازه در آب جریان داشته باشد و با فوریت های پزشکی تماس بگیرید.
  • بلعیدن: بلع این ماده می تواند کمبود اکسیژن بافت ها، و به دنبال آن ضعف، گیجی، سیانوز، ضربان قلب ضعیف و نامنظم، بیهوشی، تشنج، کما و مرگ را در پی داشته باشد. در این صورت لازم است هر چه سریع تر با فوریت های پزشکی تماس بگیرید.

این ماده با اسیدها، بازها، آلومینیوم، کلرات ها، پرمنگنات ها، پراکسیدها، روی، آلدئیدها (به عنوان مثال استالدهید، آکرولئین، کلرات، فرمالدئید) و نمک های فلزی سازگار ندارد.

عوارض سیانید پتاسیم

وقتی سیانور پتاسیم در معرض حرارت مورد نیاز برای تجزیه قرار بگیرد، بخارهای سمی تولید می کند. قرار گرفتن در معرض بخارات این ماده ممکن است باعث سردرد، حالت تهوع، سرگیجه، اضطراب، تپش قلب و حتی بیهوشی و مرگ شود. پتاسیم سیانید از طریق زخم های باز جذب بدن شده و مانع انجام فرایند های متابولیک می شود. 

جمع بندی

به طور کلی سیانید KCN یک نمک پایه و یک عامل کاهنده است که در واکنش با انواع اسیدها گاز سمی سیانید هیدروژن تولید می کند. این ماده در آب بسیار محلول و در صنعت برای تمیز کردن فلزات، آبکاری الکتریکی، استخراج طلا و برخی سنتزهای آلی استفاده می شود. کاربردهای کوچکتر آن شامل تذهیب و صاف کردن شیمیایی جواهرات است. این ماده بسیار خطرناک است و به سرعت وارد جریان خون می شود، از اکسیژن رسانی به سلول ها جلوگیری می کند و در نهایت منجر به مرگ سلول ها می گردد.

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “سیانور پتاسیم”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی محصولات

درباره ما

شرکت مبتکر اندیشان صنعت پیشرو در سال 1401 با هدف تولید نهاده های کشاورزی با بکارگیری نیروهای متخصص در این بخش شروع به فعالیت نموده است

مجوز ها