مبتکر اندیشان: تولیدکننده و عرضه کننده نهاده های کشاورزی

سود مایع

کشور سازنده: ایران

بسته بندی: بشکه

درصد خلوص: 50%

توضیحات

سود مایع (Liquid sodium hydroxide) که تحت عنوان سدیم هیدروکسید مایع نیز شناخته می شود با غلظت حداکثری 50 درصد در بازار عرضه می گردد. این ماده بسیار قلیایی است به همین دلیل حمل و نگهداری آن اهمیت ویژه ای دارد تا نه تنها سبب سوختگی و خوردگی نشود بلکه بتوان آن را در انبار به خوبی و به دور از حوادث احتمالی نگهداری نمود. یکی از شناخته شده ترین کاربرد های این ماده در فرایندهای صابون سازی می باشد. علاوه بر این، ترکیب فوق در صنایع کاغذ سازی، تصفیه آب، نساجی و… نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

قیمت سود مایع

در این مقاله به بررسی ویژگی ها، روش های تولید و کاربرد این ماده می پردازیم و نکات لازم جهت نگهداری آن را شرح می دهیم.

خرید سود مایع 50 درصد

فروش سود مایع 50 درصد در شرکت مبتکر اندیشان از طریق تماس با کارشناسان فروش ما و دریافت محصول در کمترین زمان با بسته بندی مناسب در هر نقطه از ایران که هستید.

خصوصیات شیمیایی و فیزیکی

 سود مایع یک ترکیب یونی بدون رنگ و بدون بو است که از یون سدیم Na با بار مثبت، و یون هیدروکسید OH با بار منفی تشکیل شده است. این ماده با آب و اسیدهای قوی به شدت واکنش می دهد و تحت عنوان لای نیز شناخته می شود. اما باید بدانید لای می تواند هم به سدیم هیدروکسید و هم پتاسیم هیدروکسید اشاره داشته باشد. در جدول زیر به برخی از خصوصیات این ماده اشاره شده است:

فرمول شیمیایی NaOH
جرم مولکولی 39.997 g/mol
دانسیته 2.13 g/cm³
ویسکوزیته 78cp برای غلظت 50 درصد در دمای 20 درجه ی سانتی گراد

این ماده دارای ویسکوزیته ای می باشد که خطرات و محافظت برای نگهداری آن را دو چندان می کند. همچنین واکنش دهی بالای سود مایع با اغلب فلزات و خاصیت خورندگی آن منجر می شود تا این ترکیب، در ظروفی خاص حفظ و نگهداری شود.

روش های تولید سود مایع

یکی از موثرترین روش های تولید سدیم هیدروکسید مایع، کلر آلکالی است که معمولا در صنعت مورد استفاده قرار می گیرد. اما روش دیگری نیز وجود دارد که در آن از بی کربنات سدیم استفاده می کنیم اما این روش به دمای بالایی نیاز دارد و بازدهی آن کم است. 

روش کلر آلکالی

سود مایع از الکترولیز نمک طعام یا همان سدیم کلرید به دست می آید. در طی این فرایند محلول غلیظ نمک تصفیه شده (NaCl) در آب حل می شود و در یک سلول الکترولیتی با عبور جریان الکتریکی (DC) تجزیه می شود. در سلول الکترولیتی، محلول کلرید سدیم به کلر در آند و به محلول NaOH و هیدروژن در کاتد تجزیه می شود.

تهیه سدیم هیدروکسید با فرایند کلرو آلکالی

این فرایند که با نام کلر آلکالی شناخته می شود می تواند محصولاتی مانند هیدروژن کلر و NaOH را تولید نماید. سل های مورد استفاده در فرایند های کلر آلکالی می توانند انواع مختلفی داشته باشند و به سه نوع جیوه ای (به دلیل تولید جیوه جز بدترین سل های مورد استفاده در این فرایند می باشد)، غشایی (به دلیل تولید محصولات جانبی کمتر، بهترین سل در فرایند های کلرآلکالی است) و دیافراگمی تقسیم می شوند. 

استفاده از بی کربنات سدیم

استفاده از بی کربنات سدیم و گرم نمودن آن در دمای 850 درجه سانتی گراد باعث تولید اکسید سدیم و آزاد کردن دی اکسید کربن و آب می شود. برای تولید کاستیک سودا، تمام کاری که شما باید انجام دهید این است که منتظر بمانید تا محلول جوشانده شده سرد شود و سپس آب را به آن اضافه نمایید.

کاربرد های سود مایع

در میان محصولات خانگی معمولا صابون ها و مواد شوینده حاوی این ماده قلیایی هستند. در متن زیر به شرح برخی از ویژگی های سود مایع می پردازیم:

  •  احیای رزین های تبادل یون
  • نرم شدن آب های سنگین
  • شست و شو و تمیز کردن بطری های نوشیدنی
  • تمیز کردن تاسیسات تولیدی مواد غذایی و صنعتی
  • صناعی تولید ریون
  • صنعت تولید دارو، به عنوان مثال سدیم لاکتات
  • پالایش و تصفیه روغن ها
  • تولید نشاسته و مشتقات آن
  • فرایند های ساخت صابون و استفاده در واکنش صابونی شدن
  • در صنعت نفت به منظور پالایش و نمک زدایی مورد استفاده قرار می گیرد.
  • در تصفیه ی آب به منظور تنظیم پی اچ و بهبود کارایی و بازدهی فلوکولانت ها مورد استفاده قرار می گیرد
  • به منظور بازیافت آمونیاک در فرایند های تولید کک مورد استفاده قرار می گیرد.
  • در صنعت تولید کاغذ می تواند منجر به سفید سازی و بهبود خواص کاغذ شود.
  • سنتز مواد شیمیایی
  • حلال

از دیگر کاربرد های این ماده می توان به صنعت ساخت و بازیافت کاغذ و تهیه پیل سوختی اشاره کرد.

بازار جهانی

چین یکی از بزرگترین مصرف کنندگان این ماده می باشد و حدود  28٪ تقاضای جهانی را به خود اختصاص داده است. علاوه بر این چین توانست در سال 2005 از ایالت متحده آمریکا سبقت بگیرد و به بزرگترین تولید کننده این ماده در دنیا تبدیل شود.

شرایط نگهداری

این ماده باید در درام هایی از جنس HDPE به خوبی بسته بندی شود. از آنجایی که ترکیب فوق می تواند دی اکسید کربن موجود در هوا را جذب نماید حتما از بسته بودن درب ظرف اطمینان خاطر حاصل نمایید.

محفظه حاوی سدیم هیدروکسید مایع

تماس این ماده با پوست باعث ایجاد سوختگی شدید می شود و نوشیدن آن حالت تهوع و درد شدید شکم و سینه را به همراه دارد. ظروف باید برچسب زده و حاوی نشانه ها و یا علائم پیکتوگرام msds باشد و به دور از کودکان، حیوانات خانگی، گرما و رطوبت نگهداری شود. این ماده جز ترکیبات خورنده کلاس 8 طبقه بندی می شود.

جمع بندی

در یک جمع بندی کلی می توان گفت سود مایع در فرآوری منسوجات، صابون و مواد شوینده، صنعت کاغذ و خمیر بیشترین کاربرد را دارد. همچنین به عنوان واسطه برای طیف گسترده ای از مواد شیمیایی آلی مانند رنگ ها، رنگدانه ها، مواد شیمیایی کشاورزی و انواع مواد شیمیایی معدنی مانند سولفیت ها، فسفات ها و غیره استفاده می شود.

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “سود مایع”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی محصولات

درباره ما

شرکت مبتکر اندیشان صنعت پیشرو در سال 1401 با هدف تولید نهاده های کشاورزی با بکارگیری نیروهای متخصص در این بخش شروع به فعالیت نموده است

مجوز ها