مبتکر اندیشان: تولیدکننده و عرضه کننده نهاده های کشاورزی

نیترات پتاسیم

کشور سازنده: ایران

 بسته بندی: کیسه 25 کیلویی

 درصد خلوص: 99% و محلول در آب و کودی

توضیحات

نیترات پتاسیم (Potassium nitrate) ترکیب معدنی طبیعی با فرمول شیمیایی KNO3 است. این ماده در نزدیکی دریاچه های نمک، غارها و در خاک یافت می شود. از کاربرد های آن می توان به فرمولاسیون کود های کشاورزی، ترکیبات دارویی و مواد منفجره اشاره کرد.

کود پتاسیم نیترات در کشاورزی کاربرد دارد

در این مقاله به شرح خصوصیات و کاربردهای این ماده می پردازیم و خطرات آن را بررسی می کنیم.

خرید پتاسیم نیترات

برای ثبت سفارش و استعلام قیمت پتاسیم نیترات کافیست با کارشناسان شرکت مبتکر اندیشان تماس حاصل نمایید و سفارش خود را ثبت کنید تا محصول با بهترین کیفیت و مناسب ترین قیمت در اختیار شما قرار گیرد.

تاریخچه

نیترات پتاسیم دو هزار سال پیش از میلاد شناخته شد و بیشترین کاربرد آن به ساخت سلاح در زمان جنگ برمی گردد. در اوایل قرن هفدهم، یوهان رودولف گلابر (1604-1668) متوجه تاثیر این ماده بر رشد گیاهان شد.

خصوصیات شیمیایی و فیزیکی

این ماده به صورت کریستال یا گرانول های سفید، بدون بو و اشتعال پذیر وجود دارد. از دیگر ویژگی های این ترکیب معدنی می توان به جذب رطوبت نیز اشاره کرد.

ساختار ساختار پتاسیم نیترات
فرمول شیمیایی KNO3
جرم مولی

101.1032 g/mol

چگالی

2.109 g/cm3

نقطه جوش

400 °C

نقطه ذوب

334 °C

نقطه اشتعال

400 °C

pH  6 – 8

نیترات پتاسیم در آب انحلال پذیر است و با حل شدن در آب دمای آن را کاهش می دهد. این ماده در اتانول نیز به میزان کمی حل می شود اما در گلیسرول و آمونیاک مایع انحلال پذیر نیست.

روش تهیه

می توان به چند روش نیترات پتاسیم را تهیه کرد. این ماده در صنعت از واکنش پتاسیم کلرید با اسید نیتریک در دمای بالا ساخته می شود.

3KCl + 4HNO3 →3KNO3+ Cl2+ NOCl + 2H2O
2NOCl + 4HNO3→6NO2+ Cl2+ 2H2O
4NO2+ O2+ 2H2O →4HNO3

در این فرایند، نیتروسیل کلرید، محصول تهیه شده در واکنش اول، به کلر تبدیل می شود. اسید نیتریک نیز تا حدودی بازیابی می شود.

یکی دیگر از روش های تهیه این ماده، واکنش محلول اشباع پتاسیم کلراید و نیترات سدیم است.

K++ Clˉ+ Na++ NO3ˉ→NaCl↓+ K++ NO3

سدیم کلرید انحلال پذیری کمتری دارد و با کریستالیزه کردن جدا می شود. سپس محلول باقی مانده تا دمای محیط خنک می شود و در نهایت بلور های نیترات پتاسیم تشکیل می شود.

کاربرد ها

این ماده در صنایع متعددی مورد استفاده قرار می گیرد که در این قسمت به بررسی بخشی از این کاربرد ها می پردازیم:

کود کشاورزی

با استفاده از پتاسیم نیترات دو ماده مغذی حیاتی برای رشد گونه های گیاهی، تامین می شوند. نیتروژن باعث تقویت رشد گیاه شده و پتاسیم به بهبود عملکرد بیولوژیکی آن کمک می کند.

تاثیر پتاسیم نیترات بر گیاهان

این ترکیب معدنی به جوانه زدن بذر ها کمک می کند و گیاهان را در برابر بیماری ها و تغییرات دمایی محیط مقاوم می سازد.

مواد منفحره

به عنوان باروت در مواد منفجره مانند بمب، نارنجک و غیره استفاده می شود.

پزشکی

این ماده در دارو های ادرار آور مورد استفاده قرار می گیرد.

مواد غذایی

در صنایع غذایی برای حفظ گوشت در برابر عوامل میکروبی استفاده می شود.

خمیر دندان

در خمیر دندان برای کاهش حساسیت دندان ها به درد استفاده می شود.

MSDS و اطلاعات ایمنی

محفظه حاوی این ماده را در محیطی خشک، خنک و با تهویه مناسب قرار دهید. از تجمع گرد و غبار در محیط اطراف و قرار گرفتن در معرض رطوبت و آب اجتناب کنید.

این ماده یک عامل اکسید کننده قوی ای که با عوامل کاهنده، فلزات فعال، زغال و تری کلرو اتیلن واکنش شدیدی می دهد. اگر پتاسیم نیترات را دمای تجزیه شدن حرارت ببیند به اکسید های نیتروژن و اکسیژن تجزیه می شود.

هنگام کار با این ماده نکات ایمنی را رعایت کنید و در صورت بروز هرگونه مشکل، علاوه بر تماس با فوریت های پزشکی به نکات زیر توجه داشته باشید.

  • چشم: برخورد این ماده با چشم می تواند باعث حساسیت شود. بنابراین، در صورت بروز چنین مشکلی حداقل به مدت 15 دقیقه چشمان خود را با آب فراوان بشویید.
  • پوست: جذب این ماده توسط پوست خطرناک است و باعث حساسیت می شود. لباس های آلوده را در بیاورید و محل تماس را حداقل به مدت 15 دقیقه با آب فراوان بشویید.
  • استنشاق: تنفس گازهای این ماده حساسیت دستگاه تنفسی را در پی دارد. بنابراین، فورا مکان آلوده را ترک کنید و به محلی بروید که هوای تازه در آن جریان داشته باشد.
  • بلعیدن: بلع این ماده باعث حساسیت دستگاه گوارشی می شود و خطرناک است.

این ماده بسیار محلول است و پس از اضافه شدن به خاک می تواند به آب های زیرزمینی راه پیدا کند. افزایش سطح نیترات در آب آشامیدنی نیز خطراتی همچون بیماری های جدی و مرگ را در پی دارد. نوزادان بیشتر از افراد بزرگسال در معرض مسموم شدن با نیترات هستند.

جمع بندی

پتاسیم نیترات با فرمول شیمیایی KNO3 اولین بار برای ساخت سلاح مورد استفاده قرار گرفت. پس از آن در اوایل قرن هفدهم متوجه تاثیر آن به عنوان کود شیمیایی شدند. اکنون نیز این ماده در فرمولاسیون خمیردندان، مواد غذایی و ترکیبات دارویی کاربرد دارد. این ماده یک عامل اکسید کننده قوی ای و با عوامل کاهنده، فلزات فعال، زغال و تری کلرو اتیلن واکنش شدیدی می دهد.

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “نیترات پتاسیم”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی محصولات

درباره ما

شرکت مبتکر اندیشان صنعت پیشرو در سال 1401 با هدف تولید نهاده های کشاورزی با بکارگیری نیروهای متخصص در این بخش شروع به فعالیت نموده است

مجوز ها