مبتکر اندیشان: تولیدکننده و عرضه کننده نهاده های کشاورزی

کلرید پتاسیم

کشور سازنده: روسیه

بسته بندی: کیسه 25 کیلویی 

درصد خلوص: 98/5% و محلول در آب

توضیحات

پتاسیم کلرید یک ترکیب شیمیایی غیر آلی با فرمول مولکولی KCl و در واقع یک نمک فلزی متشکل از پتاسیم و کلراید است. این ترکیب به شکل کریستال های سفید رنگ و بی بو است و به راحتی درون آب حل می شود. محلول آن طعمی مشابه با یک محلول نمکی دارد. از این ترکیب در تولید کودهای شیمیایی، پزشکی، کاربردهای آزمایشگاهی و همچنین فرایندهای تولید مواد غذایی استفاده می شود. پتاسیم کلراید به طور طبیعی در یک سری از ترکیبات معدنی که با نام sylvite شناخته می شوند، همراه با سدیم کلراید وجود دارد و آن را از چنین معادنی استحصال می کنند.

خرید کلرید پتاسیم 

جهت اطلاع و استعلام قیمت پتاسیم کلرید با کارشناسان واحد فروش شرکت مبتکر اندیشان تماس حاصل نمایید تا کارشناسان ما در کوتاهترین زمان ممکن سفارش شما را ثبت و ارسال کنند.

فروش پتاسیم کلراید

مشخصات فنی پتاسیم کلراید

نام آیوپاک potassium chloride
جرم مولکولی 74.548 گرم بر مول
نقطه جوش 2732 درجه فارنهایت
نقطه ذوب 1418 درجه فارنهایت
دانسیته  1.984
جرم مولکولی 74.548  گرم بر مول
PH حدود 7
انحلال در آب امتزاج پذیر است اما در اتانول حل نمی شود
امتزاج در آب حدود 35.5 گرم در 100 گرم آب در دمای 25 درجه سانتی گراد

روش های تولید

بیشترین میزان تولید پتاسیم کلراید از سنگ معدن پتاس و آب های سطحی حاوی نمک در رسوبات زیر زمینی 300 الی 1700 متر در عمق زمین است. محلول معدنی جهت بازیابی پتاسیم کلرید از رسوبات با عمق بیشتر از 1100 متر در عمق زمین یا رسوباتی که از طریق معمول به دلایل نا هنجاری های زمین قابل استخراج نیستند، به کار گرفته شده اند.

کاربرد پتاسیم کلراید

کودهای شیمیایی

پتاسیم، بعد از نیتروژن و فسفر، سومین ماده ی مغذی ضروری در گیاهان است. اهمیت پتاسیم کلرید در آن است که برخلاف نیتروژن و فسفر که در تولید ساختار مولکول های بیوشیمیایی مهم نقش دارند، پتاسیم در محلول سلولی گیاهان یافت می شود و سبب تنظیم فشار اسمزی در گیاه می شود. فشار اسمزی در طراوت و پژمردگی گیاه بسیار موثر است و وجود آن مانع پلاسیده شدن گیاه می شود. کود های حاوی پتاسیم  به دو دسته بزرگ پتاسیم کلراید (MOP) و پتاسیم سولفات (SOP) تقسیم بندی می شوند. ولی معمولا کود SOP به عنوان یک مکمل برای کود MOP مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع پتاسیم کلراید یک بخش عظیمی از کودهای پتاس را در سراسر جهان تشکیل می دهد و در مقیاس عظیمی مورد استفاده قرار می گیرد.

کاربرد پتاسیم کلراید در کشاورزی

نقش کلرید پتاسیم برای گیاه

پتاسیم  حداقل 60 نوع آنزیم را که در رشد گیاه موثر است، فعال می کند. علاوه بر آن، پتاسیم در عملکرد سلول های استوماتا که در پایین برگ ها قرار داشته و با باز و بسته شدن سبب عبور و فرار بخار آب و گاز های مازاد می شود.

میزان پتاسیم در برگ گیاهان 3-5  درصد وزن خشک برگ است و کمبود آن سبب از بین رفتن بافت نوک برگ (تغییر رنگ به زرد و قهوه ای)، مخصوصا در برگ های قدیمی تر، می شود.

از دیگر لزومات پتاسیم در کودهای شیمیایی، نقش آن در فرآیند فتوسنتز، انتقال قند ها، انتقال مواد مغذی به درون سلول، سنتز پروتئبن ها، بازدهی محصول است.

لازم به ذکر است که، حد بالای پتاسیم در کود سبب کمبود مواد دیگر، از جمله منیزیم و کلسیم می شود که از عناصر ضروری کود های شیمیایی هستند.

اگر چه کود های پتاسیم بیشتر به صورت نمک ها نیتراته یا سولفاته، پتاسیم نیترات، پتاسیم سولفات، هستند ولی هنوز هم کلرید پتاسیم در کودها موجود است، زیرا قیمت مناسب تری نسبت به پتاسیم نیترات و پتاسیم سولفات دارد.

کاربری پزشکی

پتاسیم یک عنصر حیاتی در بدن انسان است، ترکیب کلرید پتاسیم به منظور درمان سطح پایین پتاسیم در بدن مورد استفاده قرار می گیرد. معمولا به صورت خوراکی این ترکیب را مصرف می کنند، اما می توان آن را به صورت تزریق در خون نیز به بدن اضافه کرد.

KCl به عنوان یک افزودنی در غذا کاربرد دارد اما به دلیل طعم تلخ و ناخوشایند آن، معمولا آن را با نمک خوراکی (سدیم کلراید) ترکیب می کنند تا طعم بهتری پیدا کند. اضافه کردن ppm 1 از thaumatin به KCl می تواند به طور قابل توجهی میزان تلخی آن را کاهش دهد.

نقش پتاسیم کلراید در بدن

پتاسیم در بدن انسان علاوه بر تاثر بر سلول ها، عملکرد الکتریکی نیز دارد. مصرف کلرید پتاسیم در تامین مواد معدنی خون (الکترولیت)، که حامل بار الکتریکی جزیی  هستند، نقش به سزایی دارد. علاوه بر این، پتاسیم راحت تر از سدیم، از غشا سلول عبور کرده و و از این طریق فشار اسمزی را تعیین می کند. وقتی پتاسیم سلول را ترک می کند، پتانسیل غشا را تغییر می دهد که منجر به ارسال پالس های عصبی می شود. گرادیان پتانسیل الکتریکی ایجاد شده توسط پمپ سدیم-پتاسیم، سبب انقباض ماهیچه ها شده و ضربان قلب را تنظیم میکند.

اثر دیگر این پمپ، جلوگیری از تورم و انهدام سلول هاست. مصرف پتاسیم کلرید سبب رشد طبیعی بدن و ساختن ماهیچه می شود. 100 میلی لیتر از سرم خونی انسان حاوی 4-5 میلی گرم پتاسیم از 120 گرم پتاسیم موجود در بدن است، حال آنکه گلبول های قرمز حاوی 420 میلی گرم پتاسیم هستند.

تحقیقات نشان داده است که میزان سدیم بالا و کمبود پتاسیم در بدن، حجم رگ ها را تغییر میدهد که سبب تغییر در فشان خون خواهد شد. در این شرایط جایگزین کردن نمک کلرید پتاسیم به جای نمک طعام که همان سدیم کلرید است، سبب نتظیم یون های بدن می شود. نمک کلرید پتاسیم، مانند سدیم کلرید طعم شوری نمک را دارد، فقط در بعضی افراد سبب ایجاد تلخی بسیار کمی در دهان می شود.

از عواقب مصرف این دارو میتوان به گیجی، حس کشیده شدن یا سوزش در بازوها، دست ها و پاها، سنگینی و ضعف پاها، سردی و رنگ پریدگی صورت، درد معده، بی حالی و مدفوع سیاه است. در صورت مشاهده ی این حالات در بدن، سریعا به پزشک متخصص مراجعه کنید.

کاربری صنعتی

پتاسیم کلرید یک خوراک شیمیایی ارزشمند برای بسیاری از واحدهای صنعتی است و از آن به منظور تولید پتاسیم هیدروکسید و یا پتاسیم های فلزی استفاده می کنند.

خوراک حیوانات

گاهی از KCl به عنوان افزونه در تولید غذای حیوانات خانگی برای افزایش میزان مواد مغذی موجود در آن استفاده می کنند که به نوبه خود به رشد جسمانی بهتر حیوانات خانگی کمک می کند. هم چنین در دامپروری استفاده از KCl در غذای دام، یکی از عواملی است که میزان شیر تولیدی را افزایش می دهد. این ترکیب را گاهی به آب اضافه می کنند و مخلوط حاصل را به عنوان یک سیال completion در فرایندهای صنعت نفت و گاز مورد استفاده قرار می دهند.

شیشه سازی

KCl را گاهی در فرایند تولید شیشه به عنوان یک فلاکس به منظور کاهش دمای مخلوط مذاب مورد استفاده قرار می دهند. چون پتاس شفافیت و وضوح بالایی به شیشه می دهد، معمولا از این ترکیب در ساخت شیشه عینک، ظروف شیشه ای، صفحه تلویزیون و مانیتورهای کامپیوتری استفاده می کنند.

شوینده ها

صابون، یک سورفاکتانت آنیونی  محلول در آب از نمک های پتاسیم، سدیم و اسید های چرب است. در گذشته، بخش قلیایی از خاکستر گیاهان به دست می آمد ولی امروزه صابون ها طی فرآیند های صابونی شدن به دست می آیند. از بخش های مهم فرآیند صابونی شدن، خنثی سازی اسیدهای چرب با یک بخش قلیایی است. وقتی که بخش قلیایی، سدیم هیدروکسید است، صابون سدیم و هنگامی که بخش قلیایی پتاسیم هیدروکسید است، صابون پتاسیم نام دارد. تفاوت صابون های سدیم و پتاسیم، حالت صابون، جامد یا مایع بودن، آن است. صابون های پتاسیم معمولا نرم تر هستند و معمولا در مایع صابون های دستی و کرم های اصلاح استفاده می شوند.

گل حفاری

گل حفاری، ترکیبی از آب و خاک رس و افزودنی های دیگر است که برای بالا آوردن مواد حفر شده به سطح زمین، خنک کردن و روان کردم مته حفاری و کنترل فشارهای زیر زمینی مورد استفاده قرار می گیرد. از مواد مختلفی در گل حفاری برای تنظیم وزن مخصوص، سرعت حفاری و غلظت آن، از مواد شیمیایی مختلفی استفاده میشود. گل های پتاسیمی یکی از انواع بسیار راجع در سیستم های حفاری سنگ های نفت زا (shale)  حساس به آب، به ویژه سنگ های شکننده، هستند.

با افزودن کلرید پتاسیم، یون های پتاسیم به سطح گل چسبیده و سبب پایداری سنگ های در معرض مایع حفاری می شوند. یون های پتاسیم، همچنین، به کنار هم نگه داشتن برش ها و حداقل کردن پراکندگی به ذرات خرد تر کمک می کنند. سدیم کلرید اما، بر خلاف پتاسیم کلراید، نتیجه معکوس بر این فرآیند می گذارد. به همین دلیل با استفاده از آب آشامیدنی به جای آب دریا، میزان سدیم کلرید را در سیستم به حداقل می رسانند. میزان یون پتاسیم در روش سانتریفیوژ که از روش های رایج تعیین یون هاست، باید بیشتر از 5000 میلی گرم بر لیتر باشد.

هشدار ها و نکات ایمنی

  • توصیه می گردد قبل از استعمال، msds پتاسیم کلراید ملاحظه گردد
  • مصرف پتاسیم کلرید در دوران بارداری توصیه نمی شود.
  • داده های آتش گیری این ماده در دسترس نیست، اما احتمالا آتش گیر نیست.
  • در صورت استنشاق این ماده باید فرد مسموم در معرض هوای تازه قرار گیرد و به اندازه کافی استراحت کند.
  • هنگام تماس با پوست، با مقدار زیادی از آب شسته شود.
  • در مواردی مانند اختلال عملکرد مری، طولانی شدن زمان تخلیه معده، انسداد شدید یا کامل قلب باید با احتیاط و تجویز پزشک مصرف شود.

بازار جهانی 

رشد بازار کلرید پتاسیم با سوار شدن بر موج تقاضای تولید آن مخصوصا در کود پتاس و همچنین ایجاد تقویت طعم و رنگ در محصولاتی که به عنوان مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد، روز به روز بیشتر می شود. برآورد ها نشان می دهد که این بازار احتمالا با رشدی 10.8 درصدی تا سال 2019 رو به رو باشد و حجم مالی در چرخش از 21.6 میلیارد دلار به 32.8 میلیارد دلار برسد. در حال حاضر پتاسیم کلرید (KCl) متداول ترین و گران ترین نوع پتاس است. حدود 90% از potash مصرفی در سراسر جهان دارای کاربری کود شیمیایی است و 10% مابقی نیز در طیف وسیعی از صنایع مورد استفاده قرار می گیرد. کشورهایی که بیشترین میزان مصرف پتاسیم را دارند، دارای زیرساخت های کشاورزی گسترده ای هستند و به منظور تامین نیاز پتاس خود اقدام به واردات حجم زیادی پتاس می کنند. در طی سه دهه گذشته واحدهای تولید این محصول به شدت متمرکز شده اند. عمده potash تولیدی در سراسر جهان تنها به 12 کشور محدود می شود.

در سال 2017 روسیه، بلاروس و کانادا به تنهایی بیش از 60% کل ظرفیت تولید پتاس در سراسر جهان را به خود اختصاص داده اند. اصلی ترین کمپانی های تولید کننده پتاس نیز Nutrien و  Mosaic Company هستند که هر دو در کشور کانادا واقع شده اند. در این حوزه حدود 90 تا 95% از این محصول صرف تولید پتاسیم کلرید می شود و مابقی نیز به منظور تولید پتاسیم سولفات مورد استفاده قرار می گیرد. ظرفیت جهانی تولید پتاس درحال حاضر چیزی در حدود 90 میلیون تن در سال است.

جمع بندی

کلرید پتاسیم، همانطور که از مطالب بالا قابل درک است، کاربردهای بسیار گسترده ای دارد. این ترکیب شیمیایی به دلیل دارا بودن عناصر مهم پتاسیم و کلر کاربردهای فراوانی از کشاورزی گرفته تا داروسازی و صنعت نفت دارد. با این حال حدود 94-95 درصد موارد به عنوان کود مورد استفاده قرار می گیرد. حدود 5 درصد کلرید پتاسیم تولید شده در صنایع شیمیایی و عمدتا در تولید پتاسیم هیدروکسید و کلراین کاربرد دارد. همچنین به عنوان داروی خوراکی نیز در دسترس می باشد. علاوه بر کاربرد های گفته شده، در صنایع شیشه و سرامیک  های تلوریتی، به منظور شفافیت بیشتر، در تولید رنگ های شیمیایی به عنوان تثبیت کننده رنگ ها، افزایش دمای شعله  و هم چنین در آزمایشگاه های مختلفی نیز استفاده می شود.

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “کلرید پتاسیم”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی محصولات

درباره ما

شرکت مبتکر اندیشان صنعت پیشرو در سال 1401 با هدف تولید نهاده های کشاورزی با بکارگیری نیروهای متخصص در این بخش شروع به فعالیت نموده است

مجوز ها