مبتکر اندیشان: تولیدکننده و عرضه کننده نهاده های کشاورزی

آمونیاک

کشور سازنده:

بسته بندی:

در صد خلوص:

توضیحات

آمونیاک (Ammonia) گازی بی رنگ متشکل از گاز های هیدروژن و نیتروژن با فرمول شیمیایی NH3 است که بوی متفاوتی دارد و در فرمولاسیون بسیاری از محصولات شیمیایی مورد استفاده قرار می گیرد. این ماده به طور طبیعی در هوا، خاک، آب، گیاهان، جانوران و انسان وجود دارد. بدن انسان پروتئین غذاهای مصرفی را تجزیه کرده و آنها را به آمونیاک و آمینو اسید تبدیل می کند. در اثر گرمادهی به این ماده بخارات سمی و همچنین نیتروژن اکسید منتشر می شود.

مولکول آمونیاک

در این مقاله به شرح خصوصیات، روش تهیه و کاربرد های این ماده می پردازیم و بازار آن را بررسی می کنیم.

خرید آمونیاک

برای ثبت سفارش و استعلام قیمت آمونیاک کافیست با کارشناسان شرکت مبتکر اندیشان تماس حاصل نمایید و سفارش خود را ثبت کنید تا محصول با بهترین کیفیت و مناسب ترین قیمت در اختیار شما قرار گیرد.

خصوصیات شیمیایی و فیزیکی

این گاز بی رنگ بوی تندی دارد. در جدول زیر به بخشی از خصوصیات این ماده اشاره شده است:

وزن مولکولی 17.031 گرم بر مول
نقطه جوش 33.4- درجه سانتی گراد
نقطه ذوب 107.9- درجه فارنهایت
نقطه فلش 132 درجه سانتی گراد
چگالی 0.6818 در 28.03- درجه فارنهایت
فشار بخار 400 میلی متر جیوه در 49.72-
دمای خود سوزی 1204 درجه فارنهایت
ویسکوزیته 0.475 سانتی پویز در69- درجه سانتی گراد

این ماده با اکسید کننده های قوی، طلا، جیوه، هالوژن ها و هیپوکلریت کلسیم سازگار نیست.

تاریخچه

بیش از 200 سال از شناخته شدن آمونیاک می گذرد. در سال 1774، جوزف پریستلی، شیمیدان انگلیسی، برای اولین بار آمونیاک گازی را تهیه کرد. ترکیبات آن در سال 1782 توسط لوئیس برتوله مشخص شد و در قرن 19 تهیه آمونیاک از تقطیر قطران زغالسنگ صورت گرفت. 

روش تهیه

یکی از روش های تهیه این ماده واکنش متان (گاز طبیعی)، با بخار آب و هوا، و سپس حذف آب و کربن دی اکسید صورت می گیرد. فرایند هابر نیز شامل واکنش هیدروژن و نیتروژن است که به صورت زیر انجام می شود:

 H2 + N2 ⇋  NH

فرآیند هابر معمولاً در فشارهای بین 200 تا 400 اتمسفر و دمای 500 درجه سانتیگراد انجام می شود. در تولید تجاری آمونیاک، NH3 به طور مداوم حذف می شود.

کاربرد آمونیاک

آمونیاک در صنایع متعددی مورد استفاده قرار می گیرد که در این قسمت به بخشی از آنها می پردازیم.

در شوینده ها

آمونیوم هیدروکسید که عموما در مصارف خانگی با نام آمونیاک شناخته می شود یک جزء تشکیل دهنده بسیاری از مواد شوینده خانگی است که ما هر روز با آنها سروکار داریم. این ماده توانایی پاک کردن بسیاری از سطوح دارد و در تولید شیشه پاک ها، لوله بازکن ها، شوینده های سینک آشپزخانه و دستشویی گرفته، پاک کننده سطوح کاشی و سنگ استفاده می شود. آمونیاک همچنین توانایی پاک کردن لکه های چربی و یا روغن های گیاهی را دارا می باشد مانند روغن های پخت و پز و یا نوشیدنی های الکل دار چون آمونیاک سریعا تبخیر می شود.

کود کشاورزی

آمونیاک همچنین اساس تشکیل دهنده کودهای آمونیوم نیترات است که موجب آزاد شدن نیتروژن درون خام می شوند. نیتروژن یکی از مواد غذایی اصلی گیاهان است.

آمونیاک در تهیه کود های کشاورزی

بیش از 60% از آمونیاک تولیدی در سراسر جهان در واحدهای تولید کود شیمیایی به مصرف می رسد. برای تولید محصولات با کیفیت کشاورزان نیازمند استفاده از کودهایی شیمیایی هستند.

خنک کننده

در سایر کاربردهای صنعتی نیز این ماده به عنوان یک سیال مبرد در تجهیزات تهویه متبوع استفاده می شود زیرا توانایی این را دارد که مقدار قابل توجهی از گرمای اطراف خودش را جدب کند.

بازار جهانی آمونیاک

در حال حاضر آمونیاک بخش اصلی صنایع نیتروژنی در سراسر جهان محسوب می شود و مصرف آمونیاک به منظور تولید کودهای نیتروژنی بیش از 80% از بازار آن را تشکیل می دهد. کودهای نیتروژنی پرمصرف ترین نوع کودشیمیایی در سراسرجهان است و تخمین زده می شود که نزدیک به 60% از کل کودهای شیمیایی تولیدی، کودهای نیتروژنی (ازته) هستند. به جزء چین که آمونیاک را به طور عمده طی فرایند گسیفیکیشن از زغال سنگ تولیدی می کند، در سایر نقاط جهان عموما از گاز طبیعی به عنوان خوراک واحدهای تولید آمونیاک استفاده می شود.

در نمودار زیر میزان مصرف جهانی آمونیاک را در مناطق مختلف جهان مشاهده می کنید.

بازار جهانی آمونیاک بر اساس کاربرد

آمونیاک پیش از آن که به خاک اضافه شود عموما به شکل کودهای شیمیایی پایین دست خود در می آید. این محصولات عبارتند از اوره، آمونیوم نیترات، آمونیوم سولفات، آمونیوم فسفات و محلول های نیتروژنی. پیش بینی می شود میزان مصرف آمونیاک هم در صنایع کود شیمیایی و هم در سایر صنایع شیمیایی طی سال های آینده افزایش خواهد یافت اما رشد این میزان مصرف در سایر صنایع شیمیایی نسبت به واحد های تولید کود اندکی بیشتر خواهد بود. همچنین از آمونیاک به منظور تولید آمونیوم نیترات که ماده اصلی تولید مواد منفجره است استفاده می شود. و یا برای تولید اکریلونیتریل ها برای تولید فیبرها و پلاستیک های کریلیک، هگزادیمتیلن آمین، ایزوسیانات به منظور تولید پلی اورتان و همچنین طیف گسترده دیگری از محصولات آمینی و نیتریلی مورد استفاده قرار می گیرد.

نقش مناطق تولید کننده آمونیاک در بازار جهانی

بازار جهانی این ماده به دلیل آن که در مناطق دارای مخازن عظیم گازی دارای محدودیت چندانی برای تامین خوراک آن وجود نداشته است، طی دو سال گذشته دارای بازار ثابتی بوده است. در سال گذشته چین با افزایش شدید قیمت زغال سنگ مواجه شد و همین امر بر روی بازار صادراتی آن تاثیر گذاشت به طوری که میزان تولید جهانی آمونیاک در سال 2016 نسبت به سال پیش از آن یعنی 2015 اندکی کاهش داشته است. اما با آن که میانگین تولید جهانی NH3 کاهش یافته است اما در مناطق خاورمیانه و ایالات متحده با افزایش تولید روبه رو بوده ایم. در حال حاضر به دلیل اقتصاد ضعیف حاکم بر جهان، تقاضا برای کودهای نیتروژنی چندان رشدی نداشته است. وجود قیمت های پایین برای محصولات غذایی، افزایش رقابت و نوسانات قیمت انرژی نیز به این امر دامن زده است. از این جهت قیمت جهانی کودهای شیمیایی در سال 2017 با کاهش مواجه بوده است که تاثیر چشمگیری بر روی میزان درآمد واحدهای تولید کودهای شیمیایی داشته است.

بازار جهانی آمونیاک

رفته رفته تمایل به استفاده از نفت و سوخت ها به عنوان خوراک واحدهای تولید آمونیاک در حال کاهش است و در واحدهای جدیدی که در ساخت هستند تمایل به استفاده از گاز طبیعی به عنوان خوراک خود دارند. پیش بینی می شود طی پنج سال آینده 97% از واحدها تولید آمونیاک که ساخته می شوند، خوراکشان گاز طبیعی خواهد بود. ساخت واحدهای آمونیاک پرهزینه است و هزینه اولیه ساخت آنها می تواند تا به بیش از 1 میلیارد دلار برسد، همچنین زمان ساخت آنها نیز بالاست و بیش از 3 سال ساخت آن طول می کشد.

جمع بندی 

آمونیاک ماده ای با بوی متفاوت است که از کاربردهای آن می توان به ساخت سیستم های ذخیره سازی سرد، تولید پلاستیک و لاستیک، صنایع چاپ و کاغذ، منبع نیتروژن، آفت کش، تولید دارو و همچنین در فرآیند تصفیه آب و در تولید بسیاری از محصولات مانند مواد منفجره، پارچه، و رنگ اشاره کرد. این ماده را می توان از فرایند هابر و واکنش میان هیدروژن و نیتروژن تهیه کرد. به نظر می رسد بازار جهانی آن طی سالهای آینده روند رو به رشدی را تجربه کند. 

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “آمونیاک”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی محصولات

درباره ما

شرکت مبتکر اندیشان صنعت پیشرو در سال 1401 با هدف تولید نهاده های کشاورزی با بکارگیری نیروهای متخصص در این بخش شروع به فعالیت نموده است

مجوز ها