مبتکر اندیشان: تولیدکننده و عرضه کننده نهاده های کشاورزی

تاثیر کرم هیدروکینون بر روی شفاف سازی پوست

تاثیر کرم هیدروکینون بر روی شفاف سازی پوست

هیدروکینون در شفاف سازی و روشن کردن پوست مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از علت هایی که باعث ایجاد لک بروی پوست می شود، عواملی هستند که سنتز ملانین را تحریک می کنند که از آنها می توان به نور خورشید و اشعه ماورا بنفش اشاره کرد، هیدروکینون با کنترل و سنتز ملانین می تواند باعث شفاف شدن پوست گردد. در سال 2006 سازمان غذا و دارو در ایالات متحده آمریکا تمامی ممنوعیت داروهای بدون نسخه این ترکیب را لغو کرد. سازمان FDA اظهار داشته است که کرم هیدروکینون نمی تواند ماده ای سرطان زا باشد.

این ماده که به صورت کرمی با همین نام نیز موجود است و در دسته دارو های بدون نسخه قرار می گیرد، خطری برای سلامتی ایجاد نمی کند. این ماده معمولا در درمان بیماری های هایپرپیگمنتیشن نظیر کک مک، التهاب و قرمزی پوست و… به کار می رود. ترکیب فوق می تواند به تنهایی مورد استفاده قرار بگیرد اما معمولا در ترکیب با موادی مانند آلفا هیدروکسی اسید، کورتیکواستروئید، رتینوئید، ضد آفتاب ها و… یافت می گردد. نام های دیگر این ماده عبارتند از:

  • 1,4-benzenediol
  • 4-Hydroxyphenol
  • Quinol
  • و…

ساختار شیمیایی هیدروکینون به صورت زیر می باشد:

ساختار شیمیایی هیدروکینون

ویژگی های کرم هیدروکینون چیست؟

جلوگیری از تکثیر پیگمنت هایی (رنگدانه ها) که موجب لک های پوستی می شود یکی از  ویژگی های کرم هیدروکینون است.

یکی دیگر از ویژگی های این ماده مهار آنزیم تیزوزینا و کاهش سنتز ملانین و بی رنگ شدن لک های پوستی می باشد.

 افزایش کلاژن سازی و کاهش چروک های پوستی از دیگر ویژگیهای کرم هیدروکینون است.

کرم hydroquinone دارای ویتامین C است. به گزارش آسان طب این ویتامین خواص ضد سرطانی و جلوگیری از سرطان پوست و مهار کننده رادیکال های آزاد را دارا می باشد.

جلوگیری از پیری پوست هم از دیگر ویژگیهای این ماده است.

کرم هیدروکینون قابلیت نفوذ زیادی در داخل پوست به عنوان ضد رادیکال آزاد و روشن کننده و ضد التهاب را دارا می باشد.

انواع کرم هیدروکینون

انواع مختلف کرم های هیدروکینون با درصد های مختلف وجود دارد که بسته به میزان لک و مشکلات پوستی و مدت زمان درمان آن تجویز می شود. مهم ترین آن ها شامل موارد زیر است:

  • پماد هیدروکینون ۲ درصد
  • پماد هیدروکینون ۴ درصد

مدت زمان استفاده از هیدروکینون؟

همانطور که می دانید ملانین ماده ای می باشد که موجب می شود رنگ پوست از فردی به فرد دیگر متغیر باشد. ملانوسیت ماده ای است که سبب تولید ملانین می گردد.

هیدروکینون می تواند با کاهش درصد حضور ملانوسیت سبب روشن شدن پوست گردد. در هایپرپیگمنتیشن ملانین به دلیل تولید بیشتر ملانوسیت ها زیاد می باشند و با کنترل این ملانوسیت ها می توان سبب روشن سازی پوست به مقدار قابل توجهی شد. مصرف این ماده برای مشاهده ی اثر بخشی آن حدود یک ماه تخمین زده شده است. اما ممکن است در بعضی افراد مصرف این کرم به مدت چند ماه ادامه یابد تا اثر بخشی کامل آن مشاهده گردد

میزان اثر بخشی این کرم در سال 2013  به مدت 12 هفته مورد بررسی قرار گرفت. مطالعات نشان می دهد ترکیب فوق از کرم های دیگری مانند اسید کوجیک که برای درمان ملاسما و هایپرپیگمنتیشن مورد استفاده قرار می گیرند تاثیر بیشتری دارد.

توصیه هایی برای استفاده از کرم هیدروکنیون

استفاده از کرم های حاوی این ترکیب ممکن است حساسیت پوستی نسبت به نور خورشید را ایجاد نماید که در این صورت باید از قرار گرفتن طولانی مدت در برابر نور خورشید یا دستگاه های سولاریوم خود داری نمود زیرا باعث تشدید تیرگی های پوستی می شود.

هنگام خروج از خانه حتما از کرم های ضد آفتاب مناسب استفاده شود و بهترین زمان برای استفاده از این کرم شب هنگام خواب می باشد که نوری وجود ندارد.

تست حساسیت قبل از استفاده از این ماده الزامی است. برای استفاده از این ترکیب بهترین دستور العمل را پزشک شما به شما توصیه می نماید اما در ادامه به توصیه های کلی در این زمینه می پردازیم:

قبل از استفاده از این کرم پوست را به خوبی تمیز نمایید. اطمینان خاطر حاصل کنید که پوست خشک باشد. سپس مقدار کافی از کرم را بر روی محل بمالید. در صورتی که مقدار زیادی از این کرم را بر روی پوست خود اعمال نموده اید مقدار اضافی را شست و شو دهید.

  • دستتان را بعد از استفاده از این ترکیب بشویید. قبل از استفاده از لوازم آرایشی، کرم های ضد آفتاب و یا سایر ترکیبات از خشک شدن کرم هیدروکینون مورد استفاده بر روی پوست مطمئن شوید.
  • هنگام استفاده در اطراف، چشم، دهان و یا بینی احتیاط لازم را رعایت نمایید. برای اعمال بهتر این ماده در این مناطق حساس توصیه می شود که از پنبه استفاده گردد.
  • هنگامی که از هیدروکینون برای مشکلات پوستی خود استفاده می کنید از سایر محصولات روشن کننده ی پوست همراه با این محصول استفاده ننمایید.

هیدروکینون در بارداری

شواهد علمی کافی برای ممانعت از استفاده این ماده در دوران بارداری وجود ندارد. اما توصیه می گردد در دوران بارداری و یا شیردهی از این ترکیب استفاده نکنید.

استفاده از این ترکیب تا زمان درمان کامل پوست به طور مداوم باید انجام پذیرد و طول دوره درمان با این محصول از 4 الی 8 هفته گزارش شده است.

تحقیقات آزمایشگاهی

این نتیجه گیری بر اساس آزمایش های صورت گرفته در میزان جذب در بدن انسان و میزان بروز نئوپلاسم ها در موش های صحرایی صورت گرفته است.

مطالعات متعدد نشان داده است که این ماده باعث ایجاد ضایعات آبی تیره (Ochronosis) بر روی پوست می شود که یکی از عوارض استفاده از آن است این اثر به دلیل تاثیری که هیدروکنیون بر روند ساخت آنزیم های دخیل در ساخت رنگدانه ایجاد می کند به وجود می آید

FDA در سال 1982 ترکیب فوق را به عنوان یک محصول ایمن از نظر اثر گذاری و سالم بودن طبقه بندی نمود.

با این حال مطالعات بیشتری تحت عنوان سم شناسی (NTP) برای تعیین اینکه آیا استفاده از این ترکیب برای انسان خطرساز است یا نه انجام شد. طبق ارزیابی NTP شواهد نشان دهنده آن است که ترکیب فوق در دراز مدت اثرات سرطان زایی دارد، اما همانگونه که گفته شد FDA هیدروکینون را در دسته مواد سرطانزا قرار نمی دهد.

علاوه بر این هیدروکنیون می تواند باعث حساسیت پوستی شود بنابراین قبل از استفاده از کرم های این ترکیب حتما تست حساسیت را انجام دهید.

استفاده از کرم ضد آفتاب روزانه با PPD بالا (تیره شدن رنگدانه مداوم) خطر آسیب بیشتر را کاهش می دهد. هیدروکینون گاهی اوقات با اسیدهای هیدروکسی آلفا ترکیب شده و پوست را پوسته پوسته می کند تا پروسه روشن شدن را سریعتر کند.

در ایالات متحده، درمان موضعی با هیدروکینون تا 2٪ بدون نسخه صورت می گیرد. در غیر این صورت، غلظت بالاتر (تا 4٪) باید تجویز شود و با احتیاط استفاده شود.

عوارض کرم هیدروکینون چیست؟

  1. یکی از عوارض هیدروکینون التهاب خفیف جلدی می باشد.
  2. حساس شدن پوست (سوزش، گزش و درماتیت آلرژیک)
  3. خشکی و ترک پوست
  4. قرمزی یا سوختگی سطحی پوست
  5. از دیگر عوارض کرم hydroquinone در برخی افراد جوش، کهیر، اختلال در تنفس، ضعف، تورم صورت و زبان و درد در قفسه سینه است.
  6. هیدروکینون حاوی سولفیت است که سبب واکنش حساسیت مثل آسم در برخی افراد می‌شود.
  7. زنان باردار و پرستاران نوزاد باید قبل از مصرف با پزشک مشورت کنند.
  8. این ماده دارای اثرات بالقوه موتاژنیک (ایجاد کننده جهش ژنتیکی) می باشد و به همین دلیل استفاده از آن در اروپا ممنوع شده است.
  9. از عوارض دیگر می توان به  لکه های آبی رنگ تا سیاه در تعداد کمی از مصرف کنندگان آن اشاره کرد.

عوارض کرم هیدروکینون چیست؟

منابع هیدروکینون

هیدروکینون هم به صورت طبیعی تولید می شود و هم به صورت شیمیایی سنتز می شود. از کاربردهای آن می توان استفاده به عنوان توسعه دهنده در صنعت عکاسی، در تولید آنتی اکسیدان ها برای لاستیک، به عنوان بازدارنده پلیمریزاسیون برای وینیل استات و مونومرهای اکرلیک و همچنین به عنوان سفید کننده پوست مورد استفاده قرار می گیرد.

هیدروکینون به صورت طبیعی در گیاهانی مانند ذغال اخته، بلوبری و گلابی به صورت آربوتین پیدا می شود. آربوتین عموما در برگ این گیاهان وجود دارد اما مقدار کمی نیز را در میوه می توان یافت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی محصولات

درباره ما

شرکت مبتکر اندیشان صنعت پیشرو در سال 1401 با هدف تولید نهاده های کشاورزی با بکارگیری نیروهای متخصص در این بخش شروع به فعالیت نموده است

مجوز ها