گلیسیرین[1]:

 

گلیسیرین چیست ؟ اگر شما تا به حال برچسپ روی محصولات بهداشتی و مراقبتی مربوط به پوست و مو را مطالعه کرده باشید باید حتما با واژه گلیسیرین به عنوان جزئی از مواد تشکیل دهنده ی آنها مواجه شده باشید. گلیسیرین یک ترکیب طبیعی است که در یک طیف بسیار گسترده ای از مواد شیمیایی کاربرد دارد. از مواد آرایشی و کرم های پوست گرفته تا غذا و دارو. در واقع بیش از 1500 کاربرد برای این ترکیب تا کنون برشمرده شده است. با وجود این حجم وسیع از محصولات مراقبتی و دارویی که به گلیسیرین وابسته هستند, شما حتما از این که این ترکیب دقیقا چه کاری در بدن ما انجام می دهند و چرا انقدر این ترکیب در مواد مرتبط با سلامتی مهم است, متعجب خواهید شد.

گلیسیرین چیست؟

گلیسیرین در واقع یک trihydroxy sugar alcohol است که در چربی های طبیعی گیاهی و حیوانی یافت می شود. از نظر فیزیکی این ترکیب یک مایع شفاف با ویسکوزیته ی بالا و مزه ای شیرین است و میزان حلالیت بسیار بالایی هم در آب و هم در الکل ها دارد و خود آن نیز یک حلال فوق العاده برای بسیاری از مواد و ترکیبات است.  

حال گلیسرول چیست ؟ شکل خالص گلیسیرین را با نام گلیسرول نیز می شناسند. زمانی که این ترکیب به صورت موضعی بر روی پوست بدن قرار می گیرد, این توانایی را دارد که با انتقال رطوبت از لابه های میانی پوست به لایه های زیرین آن, بخش های زیرین پوست را نیز مرطوب و دی هیدرات کند. این واکنش به دلیل خواص هیگروسکوپیک گلیسیرین اتفاق می افتد که اجازه می دهد رطوبت را از سایر منابع نیز جذب کند. به منظور انجام هر چه بهتر فرایند جذب گلیسیرین بر روی پوست, عموما آن را به جای آن که به صورت خالص استفاده کنند, با یک سری مواد دیگر نیز ترکیب می کنند.  در کنار خواص مرطوب کنندگی آن, از گلیسیرین هم چنین به منظور کمک به حفظ سلامت پوست و درمان مشکلات پوستی نیز استفاده می کنند. هم چنین از آن در ترکیبات دارویی بیشماری و یا افزونه های مواد غذایی به دلیل خواص امولسیفایر , شیرین کنندگی و نرم کنندگی آن استفاده می کنند.

 

گلیسیرین

 

گلیسیرین را می توان از منابع متنوعی تهیه کرد.

  1. چربی های حیوانی:

Glycerin را می توان از ترکیب چربی های حیوانی با یک محلول قلیایی قوی تهیه کرد. در طی این فرایند مولکول های تری گلیسرید اسید که شامل زنجیره اسیدهای چرب و گلیسرول هستند, می شکنند. از این روش عموما در طی فرایند تولید صابون و شمع استفاده می کنند که در این شرایط Glycerin به عنوان یک محصول جانبی این مواد تولید می شود.

  1. چربی های گیاهی:

اگرکه شما به دنبال جایگزینی برای Glycerin با پایه حیوانی هستید, می توانید از چربی های گیاهی استفاده کنید. مانند گلیسیرین هایی که از روغن پالم و روغن نارگیل بدست می آیند. پروسه ی استخراج Glycerin از منابع گیاهی تقریبا مشابه با استخراج Glycerin از منابع حیوانی آن است.

البته یک شیوه ی سنتز آزمایشگاهی Glycerin نیز وجود دارد که می توان آن را از نفت خام سنتز کرد.

به این نکته ی مهم توجه داشته باشید که برای مصارف غیرصنعتی زمانی که قصد خرید گلیسیرین را دارید, مطمئن شوید که حتما از یک برند شناخته شده که تماما از مواد طبیعی برای بدست آوردن Glycerin استفاده کرده است, آن را تهیه می کنید.

استفاده از گلیسیرین چه فوایدی برای پوست ما دارد؟

هیچ شکی در این وجود ندارد که گلیسیرین یکی از پرکاربردترین و مفیدترین ترکیبات طبیعی است. توانایی گلیسیرین در نگه داشتن رطوبت در داخل پوست, بارزترین خاصیت آن است. و به همین دلیل هم هست که کاربرد گلیسیرین در تولید صابون , خمیردندان , لوسیون , کرم و سایر محصولات مراقبت پوستی این قدر گسترده است. هم چنین استفاده از گلیسیرین برای مو در مواد مراقبتی مو, از خشکی مو جلوگیری می کند و باعث جذب رطوبت هوا بر روی موهای شما می شود. در کنار این ها گلیسیرین خوراکی یا گلیسرول خوراکی را در تولید مواد دارویی نیز استفاده می کنند.

 

منبع:

 

Glycerin: Benefits and Uses. (n.d.). Retrieved October 7, 2018, from https://articles.mercola.com/vitamins-supplements/glycerin.aspx

 

گلیسیرین فنیکه , گلیسرول خرید .

قیمت گلیسیرین:

 شما می توانید جهت اطلاع از قیمت این محصول و هم چنین سایر محصولات شیمیایی با مشاوران ما در موسسه ی مبتکران شیمی فعال در زمینه ی تامین مواد شیمیایی در ارتباط باشید.

 

خرید گلیسیرین:

در حال حاضر موسسه ی مبتکران شیمی به عنوان یکی از تامین کنندگان محصولات شیمیایی کشور, طیف گسترده ای از مواد شیمیایی آزمایشگاهی و صنعتی را از برندهای معتبر در اختیار تولید کنندگان قرار می دهد. برای کسب اطلاعت بیشتر می توانید با همکاران ما در ارتباط باشید.

 

فروش گلیسیرین:

جهت اطلاع از نحوه ی فروش این محصول و ثبت سفارش شما می توانید با همکاران ما در واحد فروش موسسه مبتکران شیمی در در ارتباط باشید.

تلفن: 02177657131

 

[1] Glycerin