مبتکر اندیشان: تولیدکننده و عرضه کننده نهاده های کشاورزی

سولفات کبالت

کشور سازنده: چین

بسته بندی: بشکه 25 کیلویی / کیسه

درصد خلوص: 99.9%

توضیحات

سولفات کبالت (Cobalt ll sulfate) یک نمک معدنی و دو ظرفیتی اسید سولفوریک است که با فرمول شیمیایی CoSO4 نشان داده می شود. این ترکیب نمکی فلزی با رنگ قرمز مایل به قهوه ای است و به راحتی در آب و متانول می تواند حل شود. سولفات کبالت را می توان به عنوان ماده اولیه برای کاربردهای بیشماری مانند رنگدانه ها و یا تولید لعاب مورد استفاده قرار داد. همچنین اخیرا به عنوان کاتد مورد استفاده در باطری های لیتیومی از اهمیت ویژه ای برخوردار شده است. 

این ماده علاوه بر شکل بدون آب در فرم های یک آبه و هفت آبه نیز به صورت پایدار وجود دارد. در بسیاری از موارد از فرم هپتاهیدرات استفاده می شود.

خرید سولفات کبالت

برای استعلام قیمت سولفات کبالت با کیفیت و تضمین شده به همراه برگه آنالیز محصول با کارشناسان واحد فروش شرکت مبتکر اندیشان تماس حاصل کنید و در کمترین زمان محصول خود را دریافت نمایید.

خواص سولفات کبالت

تولید سولفات کبالت

در تولید این ماده عموما از کبالت فلزی، سولفوریک اسید و هیدروژن پراکسید استفاده می شود. برای این کار می توان از محلول های 40% اسید سولفوریک و 30% هیدروژن پراکسید (آب اکسیژنه) در دمای 80-90 درجه سانتی گراد استفاده کرد. در این روش محصول تولیدی حاوی 0.2 تا 0.4 % اسید سولفوریک است که می تواند pH را پایین بیاورد. برای استفاده از سولفات کبالت در بسیاری از موارد نیاز است تا میزان اسیدیته این ماده با استفاده از بازهای قوی مانند سدیم هیدروکسید تنظیم شود، اما این کار به تیتراسیون دقیقی نیاز دارد.

علاوه بر این روش این ماده به مقدار بسیار زیادی به عنوان محصول جانبی در طی فرایند تولید فلزاتی مانند مس و نیکل نیز تولید می شود. در ایران این ماده توسط تولید کنندگانی مانند آراد رشد زنجان در غلظت های مختلف تولید می شود.

کاربرد سولفات کبالت

کاربرد در آلیاژ ها

سوپر آلیاژها در مواردی که نیاز به خواصی استثنایی مانند مقاومت مکانیکی بالا، مقاومت در برابر درجه حرارت بالا، مقاومت در برابر خوردگی و سایر شرایط سخت احساس شود، مورد استفاده قرار می گیرند. HSS به فولادی اطلاق می شود که در ساختار خود حاوی کاربیدهای دیرگداز (جهت بهبود خواصی مانند مقاومت در برابر دما و …) است. سولفات کبالت برای بالا بردن مقاومت در برابر گرما و دما به فولاد HSS افزوده می شود. بر اساس مطالعاتی که بر روی بازار جهانی این ماده صورت گرفته است تا سال 2023 میزان تقاضا در این زمینه افزایش پیدا میکند.

کاربرد سولفات کبالت در سوپرآلیاژها

تجهیزات مورد استفاده در هواپیماها معمولا شرایط فیزیکی سختی را باید تحمل کنند از همین رو این صنعت بخش بزرگی از بازار سوپر آلیاژها را به خود اختصاص داده است.

سوپر آلیاژ ها، آلیاژ هایی هستند که در سیستم هایی با دمای حرارتی بالا و فشار مکانیکی زیاد فعالیت دارند. ترکیبات موجود در این آلیاژ ها از مقاومت بالایی برخوردارند و معمولا به سه دسـته پایه کبالت، پایه اهن و پایه نیکل تقسیم بندی می شوند.

موارد استفاده از ابر آلیاژ های بر پایه کبالت

  • توربین های گازی
  • موتور موشک
  • راکتور های هسته ای
  • نیروگاه ها
  • تجهیزات شیمیایی
  • و…

ویژگی های سولفات کبالت

  • نقطه ذوب بالاتر از آلیاژهای نیکل (یا آهن) دارد.
  • مقاومت گرمایی بالا در برابر اتمسفر توربین گازی
  • قابلیت جوشکاری

در ساخت باتری ها

در حال حاضر عمده مصرف سولفات کبالت در ساخت باتری هایی است که در وسایل نقلیه برقی مورد استفاده قرار می گیرند. کبالت یکی از عناصر اصلی در ساخت باطری های لیتیومی است. استفاده از کبالت به عنوان کاتد در این نوع باطری ها به صورت قابل ملاحظه ای باعث افزایش انرژی، قدرت و بهبود عملکرد در مقایسه با باطری های فاقد کبالت می شود.

کاربرد سولفات کبالت در باتری ها

کاتالیست

کاتالیست های کبالت می توانند سولفاته، اکسیدی، دی استات، دی کلرید، هیدروکسیدی و یا کربوکسیلاته باشند. این ترکیبات عمدتا به عنوان کاتالیست برای از بین بردن گوگرد از فراورده های نفتی استفاده می شوند. سنتز محصولات پلی استری، تولید آلدهید ها از آلکن ها در واکنش OXO و سایر واکنش های صنعتی از دیگر کاربرد های این کاتالیست ها به شمار می روند.

این عنصر با حذف سولفور در طی واکنش سولفوریزه شدن می تواند موجب جلوگیری از آزاد سازی آلاینده سولفور به هوا شود. در نتیجه با کمک این ترکیب می توان گوگرد را از گاز طبیعی و از فرآورده های نفتی تصفیه شده مانند بنزین، دیزل، نفت سفید و روغن های سوختی که در وسایل نقلیه اتومبیل، هواپیما، کشتی و… مورد استفاده قرار می گیرند حذف نمود.

تخمین زده می شود که هر تن ترکیب کبالت مورد استفاده به عنوان کاتالیزور، می تواند 25000 تن، سولفور دی اکسید (SOx) و 750 تن نیتروژن اکسید (NOx) را حذف نماید.

تحقیقات در زمینه سرطان زا بودن استنشاق سولفات کبالت

به دلیل اینکه هیچ گونه مطالعاتی مبنی بر ابتلا به سرطان جوندگان با نمک کبالت محلول وجود ندارد، تحقیقات پیرامون این موضوع در دست انجام و بررسی است. بدین منظور گروهی از نمونه های آزمایشگاهی (موش آزمایشگاهی و موش صحرایی)، متشکل از 50 موش نر و 50 موش ماده در معرض هوایی با ذرات معلق سولفات کبالت با غلظت 0، 3/0، 1.0 یا 3.0 میلی گرم بر مترمکعب به مدت 6 ساعت در روز، ۵ روز در هفته و جمعا 104 هفته قرار گرفتند. با قرار گیری در معرض این شرایط، تغییری در شرایط بقاء و وزن این موش ها ایجاد نشد.

در موش های صحرایی، پروتئینوزیس (انباشت پروتئین های اضافه در بافت های بدن)،تومورهای التهابی و ورم در بافت های بینابینی در ریه در همه گروه های در معرض قرار گرفته مشاهده شد. ضایعات غیر نئوپلاستیک بینی و حنجره نیز به قرار گرفتن در معرض همه غلظت های سولفات کبالت نسبت داده شد. در 3.0 میلی گرم بر متر مکعب در موش صحرایی نر و در موش صحرایی ماده در معرض قرار گرفته با 1.0 یا 3.0 میلی گرم  بر مترمکعب، بروز علایم نئوپلاسم های آلوئولار/برونشیولار بیش از کسانی که در گروه های کنترل بودند افزایش یافت. تومورهای ریه با روند مثبت قابل توجهی در هر دو جنس رخ داده است.

بروز علایم فئوکروموسیتوم آدرنال در 1.0 میلی گرم بر مترمکعب در موش صحرایی نر و در 3.0 میلی گرم بر مترمکعب در موش های ماده افزایش یافته است. ضایعات غیر نئوپلاستیک دستگاه تنفسی در موش ها خفیف تر از موش های صحرایی بودند. در موش ها، نئوپلاسم های آلوئولار / برونشیولار در 3.0 میلی گرم بر مترمکعب مردان و زنان نسبت به کسانی که در کنترل بودند بزرگتر بود، و تومورهای ریه با روند مثبت قابل توجهی رخ داده است. موش های نر ضایعات کبدی ثابت با یک عفونت هلیکوباکتر  هپاتیکوس داشتند. بروز علایم همانژیوسارکوماز کبد در گروه های موش نر در معرض قرار گرفته افزایش یافته بود. اگرچه، به دلیل عفونت، هیچ نتیجه گیری در رابطه با ارتباط بین همانژیوسارکوماز کبد و سولفات کبالت نمی تواند گرفته شود. به طور خلاصه، قرار گرفتن در معرض سولفات کبالت از طریق استنشاق منجر به افزایش بروز علایم نئوپلاسم های آلوئولار / بونشیولار و طیفی از التهاب، فیبروتیک و ضایعات پرولیفراتیو در دستگاه تنفسی موش های صحرایی و موش های ماده و نر می شود. فئوکروموسیتوماز آدرنال در موش های صحرایی ماده و احتمالا در موشهای صحرایی نر افزایش یافته بود.

جمع بندی

همانطور که گفته شد سولفات کبالت بر اساس کاربری در ساخت فولاد HSS (فولاد سرعت بالا) آلیاژهای فلزی بسیار سخت (سوپر آلیاژها)، کاتالیست و باطری مورد استفاده قرار می گیرد. علاوه بر موارد ذکر شده، کاربردهای دیگری نیز مانند ساخت سایر نمک های کبالت، تولید رنگدانه، آهنربا، کود، مکمل غذایی و… برای این ماده ذکر شده است.

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “سولفات کبالت”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی محصولات

درباره ما

شرکت مبتکر اندیشان صنعت پیشرو در سال 1401 با هدف تولید نهاده های کشاورزی با بکارگیری نیروهای متخصص در این بخش شروع به فعالیت نموده است

مجوز ها