مبتکر اندیشان: تولیدکننده و عرضه کننده نهاده های کشاورزی

سولفات منگنز

کشور سازنده: چین

بسته بندی: کیسه 25 کیلویی

درصد خلوص: 99%

توضیحات

سولفات منگنز (Manganese sulfate) یک ترکیب معدنی است که از سال 2005 حدود 260 هزار تن از آن در سراسر دنیا تهیه شده است. کریستال های صورتی رنگ این ماده در آب انحلال پذیر هستند و در بسیاری از صنایع از جمله کشاورزی، تهیه قارچ کش ها، کود های منگنز و تهیه مکمل های دارویی مورد استفاده قرار می گیرد.

کریستال های سولفات منگنز

در این مقاله به بررسی سایر کاربرد ها، خصوصیات شیمیایی و فیزیکی و نکاتی که باید حین کار با این ماده در مورد آن بدانید می پردازیم.  

خصوصیات شیمیایی و فیزیکی

سولفات منگنز کریستال های جامد صورتی رنگ و بدون بویی هستند که به طور طبیعی در بسیاری از کانی ها تشکیل می شوند. برخی از ویژگی های این ماده در جدول زیر شرح داده شده است:

ساختار ساختار شیمیایی سولفات منگنز
فرمول شیمیایی MnSO4
دانسیته 3.250
وزن مولکولی 151
نقطه ذوب

700 °C

نقطه جوش

850 ℃

این ماده در حلال آلی مانند آب حل می شود، اما در الکل ها انحلال ناپذیر است.

روش تهیه سولفات منگنز

یکی از روش های تهیه سولفات منگنز، واکنش بین سولفوریک اسید و منگنز دی اکسید است.

MnO2 + H2SO4 → MnSO4

همچنین، از واکنش پتاسیم پرمنگنات با سدیم بی سولفات و هیدروژن پروکساید نیز می توان به این محصول دست پیدا کرد.

کاربردها

این ماده شیمیایی در صنایع گسترده ای همچون کشاورزی و تهیه قارچ کش ها، پزشکی و داروسازی، مواد غذایی، رنگرزی و سرامیک سازی مورد استفاده قرار می گیرد.

سولفات منگنز در کشاورزی

خاک منبع غنی از منگنز است. اما در برخی از انواع خاک ها به ویژه خاک های قلیایی این ماده به شکلی وجود دارد که گیاهان قادر به جذب آن نیستند. بنابراین، کشاورزان برای رفع این مشکل و اصلاح سطح منیزیم خاک از این ماده معدنی به عنوان کود استفاده می کنند. اما کود منگنز سولفات افزوده شده نیز ناپایدار است و به سرعت به شکل های غیر قابل جذب برای گیاه تبدیل می شود به همین دلیل است که پیشنهاد می شود کشاورزان به جای افزودن این کود به خاک، محلول پاشی برگی انجام دهند.

مکمل ها

منگنز در بسیاری از مواد غذایی مانند آجیل، حبوبات، دانه ها و غلات یافت می شود. بدن برای داشتن عملکرد طبیعی به این ماده نیاز دارد. و در صورت تامین نشدن منگنز مورد نیاز بدن از طریق مواد غذایی، مکمل های حاوی سولفات منگنز، کمبود این ماده در پلاسما را جبران می کنند.

مکمل حاوی سولفات منگنز

ممکن است مکمل های حاوی این ماده برای ضعف استخوان ها، کم خونی و کاهش علائم PMS نیز تجویز شود.

MSDS و اطلاعات ایمنی

محفظه حاوی این ماده شیمیایی باید در محیطی خنک و فاقد رطوبت نگهداری شود که تهویه مناسبی دارد و تجمع گرد و غبار در آن، حداقل مقدار ممکن است.

سولفات منگنز با ترکیباتی مانند عوامل اکسید کننده قوی، پروکسید ها، اسیدها و بازهای قوی و عوامل کاهنده سازگار نیست و در صورت قرار گرفتن در معرض حرارت به گازهای مضر SO2 و SO3 و اکسیدهای منگنز تجزیه می شود.

این ماده می تواند منجر به اسیب شدید چشم شود. بنابراین، اگر با چشم فردی تماس پیدا کرد، شخص باید چشمان خود را با آب فراوان بشوید و در صورت داشتن لنز آن را در بیاورد.

اگر فردی بدون رعایت نکات ایمنی مکررا یا طولانی مدت در معرض این ماده قرار بگیرد، احتمال آسیب دیدن اندام های داخلی بدن پیش می آید. بنابراین حتما هنگام کار با این ماده، از تجهیزات ایمنی(روپوش، دستکش، شیلد محافظ صورت و عینک محافظ چشم) استفاده کنید.

این ماده می تواند تاثیرات مضر و طولانی مدتی بر جانوران آبزی بگذارد بنابراین از رها کردن آن در محیط زیست خودداری کنید.   

بازار جهانی سولفات منگنز

در سال 2021، بازار این ماده در اختیار تولید کنندگان اصلی بود و رشد ثابتی را تجربه کرد.

مناطق تولید کننده سولفات منگنز عبارتند از:

  • آمریکای شمالی (ایالات متحده، کانادا، مکزیک)
  • اروپا (آلمان، بریتانیا، فرانسه، ایتالیا، روسیه، ترکیه و…)
  • آسیا (چین، ژاپن، هند، کره، استرالیا، آسیای جنوبی (اندونزی، تایلند، فیلیپین، مالزی و ویتنام))
  • آمریکای جنوبی
  • خاورمیانه و آفریقا (کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس و آفریقای شمالی)

 با توجه به افزایش تقاضاها برای مصرف این ماده در کودهای شیمیایی، رنگ، وارنیش، سرامیک و بافت پارچه به نظر می رسد تا سال 2029 بازار جهانی این ماده رشد داشته باشد. افزایش مصرف داروهای مکمل نیز بر این روند تاثیرگذار خواهد بود.

جمع بندی

سولفات منگنز، ترکیب معدنی کریستالی است که به طور طبیعی در بسیاری از کانی ها یافت می شود و در دمای 850 درجه سانتی گراد تجزیه می شود. یکی از روش های تهیه این ماده ، واکنش بین سولفوریک اسید و منگنز دی اکسید و روش دیگر واکنش پتاسیم پرمنگنات با سدیم بی سولفات و هیدروژن پروکساید است. گیاهان برای رشد به منگنز نیاز دارند. بنابراین، این ماده در بسیاری از کودهای شیمیایی به کار برده می شود. این ماده در مکمل ها نیز مورد استفاده قرار می گیرد. اما توجه داشته باشید که کار با این ماده شیمیایی خطراتی را در پی دارد و اگر با چشم تماس پیدا کند، می تواند منجر به بروز آسیب شدید شود. و در صورت قرار گرفتن مکرر یا طولانی مدت در معرض این ماده، بدون توجه به نکات ایمنی احتمال آسیب دیدن اعضای داخلی بدن وجود دارد. بنابراین حتما از روپوش، ماسک، دستکش و تجهیزات ایمنی استفاده کنید.

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “سولفات منگنز”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی محصولات

درباره ما

شرکت مبتکر اندیشان صنعت پیشرو در سال 1401 با هدف تولید نهاده های کشاورزی با بکارگیری نیروهای متخصص در این بخش شروع به فعالیت نموده است

مجوز ها