آیا تاکنون به ویژگی نرم کنندگی و کف کنندگی محصولات آرایشی نظیر لوسیون ها، کرم های نرم کننده، پاک کننده ها و شامپوها دقت کرده اید؟ این احساس خوب به وجود آمده پس از استفاده از این محصولات غالبا به دلیل وجود یک ماده شیمیایی به نام دی اتانول آمین است.

دی اتانول آمین (DEA یا DEOA) عضوی از خانواده اتانول آمین­ هاست. اتانول آمین­ ها همانگونه که از اسمشان پیداست، خواص الکل­ ها و آمین ­ها را همزمان دارا هستند و می­توانند با هردو گروه واکنش دهند. همین امر باعث شده است که این مواد از محبوبیت بالایی در صنایع مختلف برخوردار باشند. فرمول شیمیایی این ماده به صورت HN(CH2CH2OH)2 است.

 

تولید DEA

از واکنش اتیلن اکساید و آمونیاک میتوان DEA را تولید کرد. این واکنش در دو مرحله صورت می­گیرد، در مرحله اول از ترکیب اتیلن اکساید و آمونیاک، مونو اتانول آمین تولید می­ شود و در مرحله بعد با اضافه شدن اتیلن اکساید به مونو اتانول آمین، DEA تولید می­ شود.

 

کاربرد دی اتانول آمین

از این ماده در صنایع کشاورزی، نفت، گاز، نساجی، تولید لوازم آرایشی و بهداشتی و بسیاری دیگر از صنایع استفاده می­شود. در تولید مواد شوینده و پاک کننده از آن برای از بین بردن چربی و افزایش ویسکوزیته( شامپوها و مواد آرایشی) استفاده می­شود.

 وقتی محصولات حاوی این ماده را با آب مخلوط کنیم و یا روی سطح پوست پخش کنیم، منجر به ایجاد کف و یا غلظتی کرم مانند می­شود. این ویژگی باعث شده تا تولیدکنندگان محصولات آرایشی و بهداشتی با خرید  و به کار گیری آن به بهبود محصولات خود کمک کنند. از این ماده همچنین برای تولید پارچه، دارو و علف کش استفاده میشود.

کاربرد دی اتانول آمین در محصولات آرایشی و بهداشتی

 

مطالعات صورت گرفته در مورد سرطان­زا بودن DEA

 NTP (برنامه ملی سم شناسی) اطلاعات علمی درباره مواد شیمیایی سمی و خطرناک را مطالعه و منتشر می کند. هدف NTP شناسایی مواد کاملا خطرناک است و خطرات احتمالی استفاده از مواد را بررسی نمی کند. در مطالعات صورت گرفته توسط این سازمان DEA به عنوان ماده خطرناک برای سلامتی شناخته نشده است.

همچنین احتمال سرطان­زا بودن آن توسط آژانس بین المللی تحقیقات سرطان (IARC) ، زیرمجموعه سازمان بهداشت جهانی مطالعه شده است. مطالعه IARC در سال 2000 انجام و تمام شواهد موجود را برای بررسی سرطان زا بودن این ماده درنظر گرفت. نتایج به این صورت منتشر شد: «مشاهدات غیرکافی از سرطان زا بودن DEA در انسان» و «مشاهدات محدود از سرطان زا بودن آن در حیوانات». IARC نتیجه گرفت که این ترکیب در مورد انسان سرطان زا نیست. نتایج IARC و مطالعات NTP، ایمنی این ماده و مشتقات آن را تایید می کند.

 

در نتیجه این ارزیابی ها، سازمان مدیریت غذا و دارو (FDA) عنوان کرد؛ با توجه به اینکه مطالعه NTP هیچ رابطه ای میان دی اتانول آمین و خطر ابتلا به سرطان مشاهده نکرده، FDA بر این باور است که در حال حاضر هیچ دلیلی وجود ندارد تا درباره مصرف این مواد در لوازم آرایشی و بهداشتی اخطار داده شود، FDA به مصرف کنندگانی که تمایلی به استفاده از مصرف لوازم آرایشی و بهداشتی حاوی DEA یا مشتقات آن را ندارند، توصیه می کند تا به توضیحات روی بسته بندی محصولات  دقت کنند. اگر FDA متوجه شود که هر گونه خطر احتمالی در این ترکیبات وجود دارد، به صنایع و افراد آگاهی خواهد داد و تمام گزینه های قانونی را در حفاظت از سلامتی مصرف کنندگان، مطابق با قانون غذا، دارو و لوازم آرایشی درنظر خواهدگرفت.

 

دیدگاه اتحادیه انجمن های آمریکایی بیولوژی تجربی چیست؟

مطالعه ای که در سال 2006 در مجله علمی «اتحادیه انجمن های آمریکایی بیولوژی تجربی (FASEB)» منتشر شد، نگرانی ها درباره دی اتانول آمین را افزایش داد؛ «ترکیب یافت شده در بسیاری از شامپوها و محصولات مراقبت بهداشتی که بر پوست موش مادر استفاده شده، موجب اختلال در رشد مغزی موش نوزاد می شود». اگرچه در مطالعه آنان DEA در شامپو وجود دارد، اما در واقعیت خود خود این ترکیب شیمیایی به ندرت در محصولات آرایشی و مراقبت بهداشتی استفاده می­شود. در عوض، مقادیر اندک آن به عنوان باقیمانده سایر مشتقات مانند DEA کوکامید، DEA  لارامید، DEA استرامید می تواند در محصولاتی مانند شامپو و رنگ مو وجود داشته باشد.

مشتقات پایداری از این ماده وجود دارد که مشابه با خود آن نیست و تجزیه نمی شود و در پوست نیز نفوذ نمی کند. در گزارش آمده که چون شامپو بر پوست سر استفاده می شود، احتمالا میان استفاده از شامپو و عوارض مضر آن ارتباطی وجود دارد. شایان ذکر است که مقدار این ماده در شامپوها، صابون ها و سایر محصولات شست و شو بسیار کمتر از مقدار به کار رفته در مطالعه FASEB  و میزانی است که موجب تاثیرات منفی بر موش ها شد. اگرچه که نتایج این مطالعه با توجه به اهمیت موضوع آن، مورد توجه رسانه­ ها قرار گرفت اما اظهار نظر قاطع و دقیق در مورد این موضوع نیاز به بررسی و مطالعات بسیار بیشتری دارد.
در حال حاضر خرید و فروش دی اتانول امین در سرتاسر جهان آزاد و استفاده از آن در تولید محصولات آرایشی و بهداشتی بلامانع است. در ایران نیز پتروشیمی شازند تولید کننده دی اتانول آمین است. 

 

 

 MSDS دی اتانول آمین

MSDS یا برگه اطلاعات ایمنی ماده، برای هر ماده ­ای حاوی اطلاعات پایه­ ای در مورد آن ماده از قبیل نام ماده وتولید کننده آن، ترکیب شیمیایی، خواص فیزیکی و شیمیایی، اثرات آن بر انسان و غیره است.

این ترکیب شیمیایی در تماس با پوست و چشم موجب التهاب می­شود. در صورت تماس باید محل مورد نظر را با آب فراوان شستشو داد (15 دقیقه). در دماهای بالا امکان اشتعال آن وجود دارد. در 268°C می جوشد ودر 28°C ذوب می­ شود.

 

 

فروش دی اتانول آمین:

در حال حاضر موسسه ی مبتکران شیمی به عنوان یکی از تامین کنندگان محصولات شیمیایی کشور, طیف گسترده ای از مواد شیمیایی آزمایشگاهی و صنعتی را از برندهای معتبر در اختیار تولید کنندگان قرار می دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با همکاران ما در ارتباط باشید.

خرید دی اتانول آمین:

جهت اطلاع از نحوه ی فروش این محصول و ثبت سفارش شما می توانید با همکاران ما در واحد فروش موسسه مبتکران شیمی در ارتباط باشید.

 قیمت دی اتانول آمین:

جهت اطلاع از قیمت ها و شرایط خرید این محصول با شماره های زیر در شرکت مبتکران شیمی تماس بگیرید.

تلفن های تماس:

021-77657131

021-77641136

021-77649244

021-77641217

جستجو در سایت

برای مشاهده آنالیز و مشخصات فنی محصولات به لینک زیر مراجعه کنید

آنالیز محصولات

برای مشاهده ویدیوهای علمی و آموزشی به لینک زیر مراجعه کنید

مشاهده ویدیو