مبتکر اندیشان: تولیدکننده و عرضه کننده نهاده های کشاورزی

اسید سولفامیک

کشور سازنده: چین با ایران

بسته بندی: کیسه 25 کیلویی

در صدخلوص: 99%

توضیحات

به طور کلی اسید سولفامیک (sulfamic acid) یک اسید بی رنگ و محلول در آب است. از جمله مصارف این اسید قوی می توان به کاربرد آن به عنوان سفید کننده، برای تمیز کردن فلزات و در صنعت آبکاری اشاره کرد. این ماده، اسید سولفوریکی است که در آن گروه  –NH2 جایگزین گروه –OH شده است.

فرمول ساختاری اسید سولفامیک

در این مقاله، ما به روش های تهیه ی این ماده شیمیایی، سایر کاربرد های آن ، بازار جهانی خرید و همچنین اطلاعات ایمنی که حین کار با این ماده باید به آن توجه داشته باشید می پردازیم.

فروش اسید سولفامیک

شرکت مبتکر اندیشان مرکز فروش انواع مواد شیمیایی است شما می توانید برای استعلام قیمت اسید سولفامیک با کارشناسان واحد فروش ما تماس حاصل نمایید.

اسید سولفامیک چیست؟

یک اسید بسیار قوی با فرمول شیمیایی H3NO3S که به صورت پودر سفید رنگ جامد و بدون بو وجود دارد اسید سولفامیک نام دارد.  

تفاوت اسید سولفامیک با اسید سولفوریک

در شکل بالا می توانید تفاوت فرمول ساختاری اسید سولفوریک و سولفامیک اسید را مشاهده کنید.

خواص فیزیکی و شیمیایی:

خواص این ماده باعث می شود تا به طور کامل در آب یونیزه شود و PH پایین تری از اسید فرمیک ایجاد کند. در جدول زیر برخی از ویژگی های فیزیکی و شیمیایی این ماده را مشاهده می کنید.

فرمول شیمیایی H3NO3S
وزن مولکولی 97.094g/mol
ظاهر کریستال سفید رنگ و بدون بو
دانسیته 2.151g/cm3
انحلال پذیری در آب 146.8g/L
سایر نام ها آمیدوسولفونیک اسید، آمیدو سولفوریک اسید، آمینوسولفونیک اسید، سولفامیدیک اسید

تهیه

دو روش کلی برای تهیه اسید سولفامیک وجود دارد:

در روش اول، SO3 و NH3 با هم واکنش می دهند و محصول با اسید سولفوریک، هیدرولیز می شود. طی این واکنش این اسید و آمونیوم هیدروژن سولفات (که تحت عنوان آمونیوم بی سولفات نیز شناخته می شود) تهیه می شود و در نهایت با فرایند تبلور و صاف کردن جداسازی انجام می شود.

در روش دوم، اسید سولفوریک، سولفوریک انیدرید و اوره با هم واکنش می دهند و سوسپانسیونی از این ماده در اولئوم ضعیف یا سولفوریک اسید بدست می آید. در این روش نیز برای جداسازی اسید سولفامیک باید از صافی استفاده کنیم.

OC(NH2)2 + SO3 → OC(NH2)(NHSO3H)

OC(NH2)(NHSO3H) + H2SO4 → CO2 + 2H3NSO3

کاربرد های اسید سولفامیک

این ترکیب عامل موثری در جرم زدایی است. به همین دلیل این ماده برای تمیز کردن تجهیزات صنعتی و لوازم خانگی مورد استفاده قرار می گیرد. این ماده شیمیایی در حذف سختی آب، رسوب دهی پروتئین، زنگ زدگی های ساده و خوردگی مس کاربرد دارد. از این اسید قوی برای تمیز کردن سطح زمین، فلزات، تجهیزات صنعتی و لوازم خانگی استفاده می کنند. همچنین یکی دیگر از کاربردهای آن تثبیت کلر در استخرها و در برج های خنک کننده است.

سایر کاربردها:

از دیگر کاربرد های آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تصفیه آب
  • محصولات کشاورزی (به عنوان مثال برای از بین بردن علف های هرز)
  • محصولات شوینده و مراقبتی
  • رنگرزی
  • ماده عمل آورنده در صنعت پلاستیک
  • فعال کننده ی سطح
  • آبکاری
  • به عنوان سفید کننده
  • کارخانه کاغذسازی

همچنین از این ماده در آبکاری، به عنوان سفید کننده در کارخانه های کاغذسازی بهره می برند.

بازار جهانی

انتظار می رود بازار اسید سولفامیک از سال 2021 تا 2028، 6% رشد داشته باشد. تقاضای خرید این اسید به عنوان ماده تمیز کنند بر رشد بازار این اسید تاثیر مستقیمی دارد. علاوه بر این، یکی از مهم ترین عواملی که منجر به افزایش ارزش این ماده می شود، کاربرد آن در تحقیق و توسعه است. ارزش این ماده در سال 2021 به 375 دلار رسید و انتظار می رود تا سال 2031 ارزش آن به 1.4 بیلیون دلار برسد.

رشد بازار جهانی اسید سولفامیک

مانعی که بر سر راه رشد بازار این ماده ی شیمیایی قراردارد خطرات آن است. این اسید قوی در صورت رعایت نکردن احتیاط های لازم و قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آن، می تواند برای سلامت انسان خطرناک باشد.

مناطق تامین کننده عبارتند از:

  • آمریکای شمالی( ایالات متحده، کانادا و مکزیک)
  • اروپا(آلمان، فرانسه، بریتانیا، هلند، سوئیس، بلژیک، روسیه، ایتالیا، اسپانیا، ترکیه)
  • آسیا(چین، ژاپن، هند، کره جنوبی، سنگاپور، مالزی، فیلیپین، اندونزی، استرالیا، تایلند)
  • آفریقا و خاورمیانه(امارات متحده عربی، اسرائیل، مصر، آفریقای جنوبی، عربستان سعودی)
  • آمریکای جنوبی(برزیل، آرژانتین)

در سال 2021، فروش اسید سولفامیک پودری نسبت به فرم مایع آن بیشتر بود. تقاضای خرید این ماده به عنوان جایگزینی برای اسید کلریدریک در تمیز کردن فلزات، افزایش پیدا کرد. به نظر می رسد افزایش تقاضاها بر رشد این فرم از این ماده تا سال 2031 تاثیر بگذارد.

MSDS و اطلاعات ایمنی

سولفامیک اسید به شدت با کلر، نیتریک اسید و بازهای قوی مانند سدیم هیدروکسید و پتاسیم هیدروکسید واکنش می دهد. این اسید قوی با آب واکنش داده و گرما و آمونیوم بی سولفات آزاد می کند. هنگام کار با این ماده شیمیایی باید اقداماتی جهت احتیاط انجام شود. از دستکشی استفاده کنید که این ماده در آن نفوذ نکند و باعث تجزیه مواد موجود در آن نشود. تمام لباس های محافظ از جمله روپوش، دستکش، پاپوش و پوشش سر باید تمیز باشند و هر روز قبل از شروع کار تعویض شوند. از محافظ صورت دارای عینک ایمنی استفاده کنید.

  • در صورت تماس با چشم: احتمال آسیب دیدن چشم وجود دارد. بنابراین چند دقیقه چشم های خود را با مقدار زیادی آب بشویید. در صورت داشتن لنز، هنگام شستشوی چشم آن را خارج کنید. سریعا به پزشک مراجعه کنید.
  • در صورت تماس با پوست: احتمال خارش و سوختگی پوست وجود دارد. بنابراین، فورا لباس آلوده شده را در بیاورید، محل تماس را با مقدار زیادی آب بشویید و به پزشک مراجعه کنید.
  • در صورت تنفس آن: تنفس این ترکیب ممکن است باعث خارش بینی و گلو شود و نفس تنگی یا سرفه ایجاد کند. فرد را از جای شلوغ خارج کنید. در صورتی که ضربان قلب فرد متوقف شده بود CPR را شروع کنید و سریعا او را به بیمارستان ببرید. فرد باید 24 الی 48 ساعت تحت نظر باشد، چون ممکن است آماس ریوی با تاخیر رخ بدهد.

سولفامیک اسید با عوامل اکسید کننده(پر کلرات ها، پراکسایدها، پرمنگنات ها، کلرات ها، نیترات ها، برمین و فلوئورین)، آمونیاک، آمین ها و ایزوسیانات ها سازگاری ندارد. این اسید باید در محفظه های کاملا بسته در فضایی خنک و با تهویه مناسب قرار بگیرد.

جمع بندی

اسید سولفامیک ، ماده کریستالی بدون رنگ و بدون بویی است که در بسیاری از صنایع آبکاری، رنگرزی، کلرزنی و کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد. ما می توانیم به دو روش این ماده را تهیه کنیم که در مطلب فوق به آن پرداختیم. کار با این ماده شیمیایی به دلیل اسیدی بودن آن به احتیاط زیادی نیاز دارد. هنگام کار با این ترکیب ، استفاده از دستکش، شیلد محافظ، روپوش و عینک ایمنی ضروری است و همچنین باید در مورد واکنش سایر مواد شیمیایی با این اسید و محل نگهداری محفظه ی آن نیز اطلاعاتی داشته باشید. در نهایت، به نظر می رسد بازار جهانی این ماده تا سال 2031 رشد چشمگیری را تجربه کند.

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “اسید سولفامیک”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی محصولات

درباره ما

شرکت مبتکر اندیشان صنعت پیشرو در سال 1401 با هدف تولید نهاده های کشاورزی با بکارگیری نیروهای متخصص در این بخش شروع به فعالیت نموده است

مجوز ها